2013 het jaar van…

2013 is ingeluid. En daar ben ik als werkzoekende blij om.
Het is namelijk zo dat de meeste HR-diensten en bedrijven ongeveer nul activiteit vertonen vanaf ergens begin november tot half januari.
Je krijgt steevast het antwoord dat het “kalme weken” zijn, of dat je sollicitatie bij iemand ligt die “met vàkantsie is” (soms 4 weken aan een stuk).

Een en ander wordt veroorzaakt door de typsich Vlaamse arbeidsethos. Waarbij verlof nemen en overuren of glijtijd opsparen het hoogste goed is geworden.


Gepubliceerd via http://dagboekvaneendopper.blogspot.com/

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku

3 gedachtes over “2013 het jaar van…”

  1. Waarbij verlof nemen en overuren of glijtijd opsparen het hoogste goed is geworden. == Tegenwoordig verwachten ze dat je automatisch gratis tal van overuren doet. Als je vraagt om deze op te nemen beginnen kennen ze dit plots niet en maken ze het je zodanig lastig en laten je nog meer overuren doen tot je zelf ontslag neemt.. Wij leven om te werken, enkelen nemen de stap terug achteruit en proberen iets van het leven te maken. Mochten ze nu iedereen deeltijds laten werken én vroeger met pensioen laten gaan dan zouden er bijna geen werklozen meer zijn en iedereen is veeeel gelukkiger!

  2. Klopt wel ja, ik denk dat er vooral veel werkende mensen zijn die de taak van 3-4 man moeten doen nu, terwijl er anderen bij zitten die te duur om buiten te gooien zijn geworden. Moest men iedereen 1 keer in zijn carrière zelf ontslag laten kunnen nemen zonder verlies van rechten (dop) zou dat al veel doen.

  3. 1 keer?? Helaas zelf al meerdere keren de job ontvlucht.. wat er allemaal rondloopt in de kmo's, echt niet te doen!

Reacties zijn gesloten.