Bart De Wever – de clownsneus ontbreekt nog

Vorige verkiezingsperiode kon je geen TV programma bekijken, geen pensenkermis bezoeken of geen uitstap naar de Hoge Venen maken zonder op Bart De Wever te botsen.
De man deed daarmee nog net iets fanatieker zijn plicht voor zijn partij dan Kris Peeters, deze laatste ging zelfs halsbrekende toeren achteraan op een motor uithalen tijdens een druk bekeken wielerkoers om toch maar enkele seconden zendtijd om te zetten in een paar duizend argeloze stemmen.

Bart De Wever was echter sluwer, hij dook op in het soort programma’s waar de net zicheelf iets beter achtende mensen naar keken, de kijkers die wel nog TV gapen als een hoop zombies, maar toch nog enige hersencellen over hebben om een zogenaamd gefundeerde mening te vormen over dingen waar ze niks van afweten.
Funderingen die meestal bestaan uit artikels uit de ‘den humo’, infotainment programma’s op televisie en hetgeen ze zoal opvangen tijdens buurtfeesten in rijke randgemeentes rondom Antwerpen.

Hoe het ook zij, er zijn veel mensen van de zogenaamd betere (maar Vlaamsche) klasse overgestapt van Vlaams Belang stemmer naar de Bart De Wever stemmers. Niet dat ze de N-VA zo tof vinden, maar gewoon omdat El Barto Fantastico nogal vaak citaten bracht op de TV en zulks schept blijkbaar een band met mensen die ooit eens een boek gelezen hebben (of zelfs twee, maar dan laten ze meteen ook een smug sikje groeien). Bij momenten ontbrak het Bart enkel nog aan een rode clownsneus.

Toen kwamen de verkiezingen, die hij uiteraard won met een gigantisch aantal stemmen, en daarna… niets meer.

Waar Bart De Wever daarvoor niet weg te slaan was van het scherm, is het nu vrij stilletjes rond deze Vlaamsche versie van Benny Hill. Meer nog, hij heeft ook blijkbaar politiek niets meer te vertellen buiten de obligatoire reacties na een parlementair debat. Iets waar hij steevast zijn kiespubliek vergeet te bedanken met een toffe one-liner of een grapje. Wat is er mis Bart? Geen citaten meer uit het citatenboek? Geen mooie anekdotes over Griekse sagen? Geen symbolische grapjes meer of doordachte intellectuele bokkensprongen?
Inderdaad, de ‘fun’ is er blijkbaar af eens de verkiezingen voorbij zijn, dan is het meteen terug ernst. Iets dat bij de N-VA erop neerkomt dat je één keer per jaar met je smoel op TV komt en dan zo vaak mogelijk het woord Vlaams laat vallen bij gebrek aan inhoud.

Wat dat betreft denk ik dat het Vlaams Belang vroeg of laat de positie als rebel terug zal innemen. Want hoe mooi de praatjes, de mediatruuks van Bart De Wever ook zijn, wat er daaronder schuil gaat is een politieke partij die de uitverkoop van ons land blijft volgen, maar niets doet. Een partij die wel met Vlaamse vlaggen zwaait maar ondertussen beseft dat Vlaanderen leeggeroofd is, waar de sociale zekerheid, het onderwijs en de ambtenarij zienderogen ons land kaalvreten om er langst het achterwerk pure stront voor in de plaats te geven.
Een algehele kwaliteitsdaling van dit land kan nu eenmaal niet opgesmukt worden met een beetje ‘den toffe’ te komen uithangen in een spelprogramma,… maar dat doe je door met een bulldozer over alles wat fout is te rijden en daarna de durf te hebben het weer op te bouwen.
Een land laten floreren doe je door iets te doen, iets te durven, maar daar zijn we bij de N-VA duidelijk bij het verkeerde adress voor aanbeland. Jammer van al die kijkvee-stemmers. Misschien dat hij volgende verkiezingen kan meedoen als extra figuurtje bij een kabouter P lop film, nu ze daar Jean-Marie al hebben gehad is het pad geëffend voor politici met lage morele waarden en een neiging tot zelfbewondering. Kabouter Vloms is geboren.

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku