Bart De Wever, van nationalist tot elitarist

Vaak wordt beweerd dat Bart de Wever een nationalist is, meer bepaald een Vlaams-nationalist. Naar het schijnt (want uit z’n verbloemde woorden valt het na 15 jaar nog steeds niet af te leiden) zou hij pro Vlaamse onafhankelijkheid zijn. Of zou hij pro-Vlaamse autonomie, of een federalistische staat zijn.

Afhankelijk van waar hij z’n ongestoorde monologen vol geschiedsvervalsing en halve waarheden kan droppen, hoor je verschillende versies uit z’n mond komen.

De ene keer is hij pro België, maar dan met een semi-onafhankelijk Vlaanderen waar nauwelijks nog gemeenschappelijke zaken bestaan tussen Wallonië, Brussel en Vlaanderen, de andere keer hoort Brussel er niet bij, maar dan weer wel, en nog een andere keer liet hij zich ontvallen dat een “andere” oplossing ook wel goed was. Hij wikt en weegt z’n woorden, omdat hij alle baat heeft bij deze twijfel. Hij wil zo lang het kan de echte Vlaams-Nationalist aan zich binden, want deze zijn de enige mensen die nog achterlijk genoeg zijn om een volksmenner te volgen, in de hoop een eigen staat te krijgen ooit.
Wat ben je met een kleine lap grond die zogenaamd onafhankelijk is, in een geglobaliseerde wereld waar de entourage van 1 politieker het voor’t zeggen heeft? Niets, … je hebt dan een waardeloze vlag, volkslied en instituten, met een fake parlement vol lobbyisten voor de bedrijven die u bezitten, plus een paar verloren gelopen mislukte advocaten die de “minister president prins carnaval” kennen.
Da’s geen land, maar een opgesmukte versie van het cowboy-dorp van Bobbejaanland.

Wingewest

Intussen is z’n beleid, en laat u niets voorliegen, het is wel degelijk ZIJN beleid, er een waar alle systemen worden kapot gesaboteerd.
Van de culturele sector, over het openbaar vervoer, medische zorg, tot de gemeentediensten en scholen toe. Er zijn zelfs mensen die zo ver gaan om boeken in de lokale bibliotheken te vervangen door fake-geschiedenisboeken van N-VA’ers (op de cover staat dan “parlementslid” geschreven, omdat men weet dat de partij er bij vermelden net iets te ver zou gaan…).

De N-Va is dan ook een éénmanspartij, waar BDW en z’n naaste kliek van 4 volgelingen die de boel mee opzetten het echt voor het zeggen hebben, en waar de echte volksnationalisten er bij lopen om de hoop te vergroten (wat een idioten, zelfs al ben je oprecht een volksnationalist, dan moet je toch wel gat-achterlijk zijn om niet te zien dat u een volksmenner volgt die nooit iets voor z’n volk deed, of zal doen).

Wat BDW wèl is, is een elitarist, iemand die denkt dat hij beter is dan de anderen omwille van z’n afkomst, intellect (of vermeend intellect) en visie. Daar heeft hij een soort cultus rond kunnen opbouwen met hulp (zware hulp) van enkele vooral Nederlandse industriëlen en louche figuren uit de immo-wereld, maar vooral de media-baronnen die hem groot maakten. BDW heeft als geen ander door dat hij de stemmen moet halen bij het klootjesvolk dat nog elke avond als brave Betaalkoeien voor de TV zit om het nieuws, en de fake-duidingsprogramma’s te bekijken), het zelfde volk die je eender wat kan wijsmaken, zeker wanneer je hen af en toe een nieuwe woordje aanleert dat ze daarna dan als papegaaien herhalen.


De elitaire kliek rond De Wever, hebben daar uiteraard alle baat bij, het nieuwe elitaristische fake “Vlaanderen” verder uitbouwen geeft hen alles wat ze willen. Een staat is toch niets meer dan een verpakking, een gimmick geworden na 1986.

Op deze manier krijgen ze meer macht, op een kleiner gebied, zonder pottekijkers van Wallonië of Brussel. Meer nog, ze zouden op deze manier de vazal-staat of wingewest van Nederland kunnen opbouwen, terwijl de lokale boertjes enkel maar met een Vlaamse vlag staan te zwaaien terwijl ze worden leeggeroofd en het nog leuk vinden ook. Ze zullen hem niet teeee-meeeeeh, de stoere vlaamse nep-leeuw.

BDW z’n beleid is niet alleen giftig en fake-nationalistisch, het is ook op lange termijn vernietigend voor heel deze streek, welke politieke strekking je ook hebt.

Bewijzen hiervoor genoeg: de opbouw van een tweede Ruhrgebied in en rond Antwerpen, het omtoveren van Antwerpen van een echte stad tot een open horeca-zone voor cruiseschip-toeristen (eentje waar de lokale bevolking dan om ter hardst mag wedijveren om te mògen in een horecazaak van enkele Nederlanders te komen werken), maar ook de verregaande uitverkoop van onze haven en infrastructuur en patrimonium.

Zelfs middeleeuwse panden worden zonder pardon en zonder protest omgebouwd tot feestzalen voor zijn elite kliek, (ook wel pakkendragers die zichzelf “ondernemer” noemen) of delen van een sterrenhotel van een Nederlandse keten.

Antwerpenaren, trek uw ogen open… al bent u nationalist, of net niet… deze keizer-van-vlaanderen, deze geschiedsvervalzende prins carnaval, die enkele discussies kan winnen wanneer hij alleen op TV komt zonder tegenspraak is niets meer dan een parvenue, een volksmenner en een slecht karakter die z’n eigen volk uitverkoopt, en een elitair systeem opbouwt.

Of u nu met een vlaamse vlag staat te zwaaien of niet: u zal de dupe zijn van zijn non-beleid. Waar de culturele wereld wordt afgebouwd, de persvrijheid zo goed als weg is, en waar enkele bedrijven als Borealis, BASF, Katoennatie en Ineos het eigenlijk voor het zeggen hebben. Dat laatste bedrijf kreeg zelfs het privilege om samen met Bart en de CEO Jim Ratcliffe een tochtje in een heli te maken over “zijn” aangekocht gebeid, waar men in 2 maanden tijd een volledige zone had vrijgemaakt voor een van de meest schadelijke fabrieken van Europa (een ding waar ook langst groene en linkse kant zo goed als geen protest op kwam, op 2 kleine zinnetjes na in de gemeenteraad van PVDA en Groen… waarna het enorm stil werd). De groene partije blinkt trouwens uit in geen enkele vorm van protest opstarten tegen toch we enorm schadelijke bedrijven, maar da’s een ander verhaal. Ze zijn daar ofwel achterlijk, ofwel omgekocht…

Het elitarisme van Bart de Wever heeft niets van doen met nationalisme, maar alles met de wil van enkele mensen in zijn entourage.
Hetzelfde systeem zien we in vele Afrikaanse landen, de president die zich omringt met enkele bedrijfsleiders en lobbyisten, om daarna de bevolking als een bende domoren, met vlaggetjes te gebruiken om zelf rijker en machtiger te worden.

Het feit dat zowel bij de media, als bij de oppositie, dit elitarisme niet aanwijst en kan vermelden, zegt veel over de staat van deze streek en haar bevolking. Een bevolking die door hun HLN-site scrollen op de phone, terwijl ze op een tram wachten die 40 min. weg blijft, en intussen de schuld leggen bij wat deze parvenu voor hen als “schuldigen” heeft aangewezen.

Het is echter zijn schuld, zijn systeem, zijn machtsgreep en zijn elitarisme dat alles stuk maakt.
Gooi deze man buiten, … voor hij alles heeft kapotgemaakt.

“Dààr moet g’t bouwen Bart” (Jim Ratcliffe)

kim0raku

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku