Besparen (deel 11) – op straat zitten

Een heel eenvoudige manier om te besparen op verwarming, electriciteit, entertainment en ja, zelfs eten is de dag op straat doorbrengen.
Er zijn pleinen, parken en publieke plaatsten genoeg waar je je dag kan slijten zonder echt veel geld op te doen.

Een van mijn favoriete plekken is een Shopping Center. Een grote overdekte, verwarmde ruimte waar je gratis entertainment krijgt omdat er een continue stroom aan mensen voorbij komt. Je kan er ook vaak goedkoop eten wanneer je af en toe eens een praatje maakt met het personeel van broodjeszaken of pizzeria’s.
Een alternatief voor de winkelcentra is bijvoorbeeld een groot plein in de stad, iets waar er veel voorbijgangers zijn en waar je rustig een hele dag op een bank kan gaan zitten genieten van de rust. Neem desnoods een paar eigen boterhammen mee of een fles kraanwater om de dag door te komen. Of ga een goedkope ‘eurodeal’ eten in de nabijgelegen McDonald’s. Ze bieden vaak hamburgers aan voor 1 euro, iets waar je vaak een paar uur de honger mee stilt.

Je kan je natuurlijk afvragen of dit niet een beetje te veel besparen is, maar ik kan je verzekeren dat wanneer je dan ‘s avonds thuis komt je eens zo hard geniet van gewoon in de zetel te geen zitten of in je eigen bed te slapen.

Tips voor plekken: parken, pic-nic plaatsen, winkelcentra, de IKEA, markten, pleinen, ….


Gepubliceerd via http://dagboekvaneendopper.blogspot.com/

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku