Besparen (deel 2) – Goedkopere supermarkten

Goedkopere supermarkten

Naar goedkopere supermarkten gaan (en vergelijken met Delhaize en GB, vooral de kwaliteit die overal toch erbarmelijk is) is een tweede mogenlijke piste om te besparen.

Nu toch veel mensen met de Delhaize vs. Unilever situatie andere oorden opzoeken, zal het iedereen meteen duidelijk worden dat Delhaize gewoon te duur is. Zeker voor het groeiende leger werklozen kan de luxe om 3 keer meer te betalen voor broden, koekjes of water er niet meer af.
Ikzelf ga naar de Lidl en Colruyt. Vooral Lidl viel me eigenlijk reuze mee op gebied van prijs/kwaliteit. De winkels mogen dan wel iets rommeliger lijken op het eerste zicht, maar je hebt er tenminste plek om rond te kijken, iets dat bij Delhaize met de opeengepakte rayons niet meer waar is.

Een voorbeeld: een pak van mijn favoriete koekjes kost bij Lisl 0,94 Euro voor 12 stuks, bij Delhaize 2,10 euro voor 9 (uit elk stapeltje van 3 in de verpakking is er eentje meer bijgestopt bij Lidl).
Bij Delhaize zijn ze oudbakken en eerder smaakloos, bij Lidl smaken ze naar chocolade.

En dan heb ik het nog niet op verschillen met Nederlandse supermarkten, waar de meest courante producten tot 40% goedkoper zijn dan in België, en meestal van betere kwaliteit. (Daarover vertel ik later trouwens meer, je kan effectief zelfs je verbruikte benzine terugverdienen door in Nederland te gaan winkelen…)

Misschien wordt het tijd dat we met z’n allen Delhaize laten barsten. Er zijn te veel onderlinge verschillen tussen de filialen om ze allemaal over dezelfde kam te scheren, maar meestal is de balans negatief te noemen. Zeker gezien de prijs die je betaalt.


Gepubliceerd via http://dagboekvaneendopper.blogspot.com/