Besparen (deel 6) – Bank buitengooien

De kans is groot dat u nog een bankrekening hebt uit de tijd dat u nog kind was. Van die rekeningen die je als kind werden opgedrongen door je ouders omdat ze dan één of ander cadeau kregen. Of nog erger, dat u bij een bank zit waar u eigenlijk nooit terecht kan omdat ze gewoon nooit open zijn wanneer u tijd heeft (weekends e.d).

De traditionele banken, zijn net als de traditionele politieke partijen, verdeeld in drie groepen. Fortis, Dexia en KBC. Deze drie banken zijn eigenlijk in vele opzichten identiek: Ze zijn enkel open tijdens de bank-kantooruren (onvoldoende dus voor werkende mensen), hebben onduidelijke dure ‘forumules en producten’ en investeren in hoofdzaak uw geld in elkaar.
Wanneer je dus zoals zovele oudjes gewoon je geld afgeeft bij een van deze drie banken is de kans zeer groot dat ze gewoon aandelen kopen van een van de twee andere banken en dat je op die manier een soort incest-situatie krijgt op de Belgische financiële markt. Je geld wordt ook nog eens tegen je gebruikt onrechtstreeks.

De besparing is nochtans eenvoudig. De bedragen van 4 tot 12 euro in de maand om gewoon je EIGEN geld ge MOGEN beheren bij deze drie banken, kan je eenvoudig uitsparen door naar banken als keytrade over te stappen.
Deze laatste levert een basisdienst die volledig gratis is.
Je krijgt een bankkaart en een zichtrekening plus spaarrekening. Hiervoor betaal je niets.
Aangezien de ‘oude’ banken voor werkende mensen toch al niet bereikbaar zijn met openingsuren uit de jaren ’70, kan je net zo goed naar Keytrade gaan, waar men geen kantoren heeft. Je krijgt dus evengoed geen persoonlijke service, maar men licht je tenminste niet op door er geld voor te vragen.
Een besparing in mijn geval van een 7 euro in de maand.
Met die 7 euro kan ik dan heel wat rijst kopen om te wokken op mindere dagen (in plaats van aan een dikke kapitalist te geven die op een first-class vliegtuigstoel champagne bestelt op onze kosten).

Meet info op www.keytrade.com
Voor wie specifiek info wil over de spaarrekeningen: spaargids.be


Gepubliceerd via http://dagboekvaneendopper.blogspot.com/

Een gedachte over “Besparen (deel 6) – Bank buitengooien”

Reacties zijn gesloten.