Besparen (deel 7) – Nederlandse winkels

Winkelen in Nederland is een verademing. De winkels zijn er niet alleen netter en beter georganiseerd dan in België, maar ze zijn ook beter afgestemd op het kooppubliek.

Een groot verschil dat meteen opvalt bij Nederlandse winkels is het personeelsaantal.
De loonkost is er veel lager waardoor er in sommige supermarkten genoeg kassiersters, beveiligingsmensen en bedienend personeel rondloopt. De rekken worden danook op tijd aangevuld en je hoeft niet aan te schuiven in een ellenlange rij aan die éne kassa die open is (zoals bij Delhaize).
De prijzen zijn, door een lagere BTW en slimmere inkopers, beduidend lager dan in België.
Voor een tweetal grote tassen vol courante goederen (melk, brood, drank…) betaalde ik tot 1/3 minder dan in de supermarkt op de hoek.
Wanneer je in Nederland bent, of wanneer je mensen kent die er toch gaan winkelen, kan je best vragen om mee te mogen rijden. Indien je samen er naartoe rijdt haal je makkelijk je benzine er terug uit.
De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde, de aangeboden producten zijn soms iets te “hollands” naar mijn mening, maar dat moet je er bij nemen, of vermijden.
Ikzelf ga nu als Belg niet meteen karnemelk drinken of een ‘sandwich-spread’ op m’n boterham smeren uiteraard 🙂 Er zijn echter Belgische producten genoeg, en vaak zelfs van Belgische firma’s die hier goedkoper hun goederen in de rekken hebben liggen dan in hun eigen land! (Zo is er een melkproducent die tot 30% goedkoper is wanneer u dezelfde melk in Nederland koopt).

Een aanrader dus voor iedereen die vaak in grote hoeveelheden wil kopen en op een goedkope manier in Nederland geraakt. Zelfs bij de duurste supermarkt (Super Deboer) zijn de prijzen nog een vierde goedkoper dan in België.

Tips:
c1000
nettorama
super de boer


Gepubliceerd via http://dagboekvaneendopper.blogspot.com/