Bronnen die ik volg in bitcoin

Hierbij een lijst van zaken die ik volg, of volgde in Bitcoin.
Dit zijn vooral heel persoonlijke bronnen voor mij zelf, er staan ook namen tussen die eerder als “not ok” worden beschouwd, maar zelfs van die mensen, kan je vaak veel leren, los van wat ik vaak van hen persoonlijk denk.

Hoe ik over bitcoin leerde:

1)
bitcoin uncensored” (RIP) deze podcast is de oer-podcast van de bitcoin’ers. Jun Seth en Chris Derose hadden urenlang babbels over het nieuws in bitcoin, de evolutie in de markt, de hacks, de wereld achter de schermen, en vooral de “open mic” voor deves en sh*tcoiners die dan medogenloos werden gegrild en afgemaakt, of de hemel in geprezen.
Hoogtepunt was hun aanwezigheid op een bitcoin-conferentie, waar ze geen stand, noch studio kregen aangeboden, en dan maar met een tafel en twee stoelen in het toilet post vatten, letterlijk naast de urinoirs, om van daaruit iedereen te interviewen omdat daar toch iedereen moest passeren vroeg of laat. Absoluut gold.
De samenwerking tussen de twee hosts liep mank na enkele jaren, en jammer genoeg zijn bijna alle archieven verdwenen intussen. Wie er nog iets van vindt, prijs je gelukkig!

In de beginjaren waren er ook dingen als “World Crypto Network” (wat toen nog niet vol rommel zat) en waren er ook interessante lezingen en blogs.
Een van de eersten die interssantere dingen schreef waren Roger Ver (pre 2017), Olivier Janssens, Tone Vays via cointelegraph en daarna via z’n eigen kanalen.
Daarnaast waren er Andreas Antanopulous uiteraard, al was hij mee met de technische kant bezig, en niet zozeer met het promoten of de markt op zich.
De Coins4Tech website waar je online voor bitcoin materiaal kon kopen was ook zeer interessant, om meteen ook een real-life gebruik te zien van bitcoin.
De allereerste fora waren ook interessant, leren minen op bitcointalk bv.

2) Tone Vays (https://tonevays.com ) Interessante figuur, iemand die, los van z’n vaak extreme meningen over politiek en maatschappij) wel meestal raak zit met z’n inzichten puur op de bitcoin markt. Het netwerk om hem heen is ook vrij interessant, en ik volg z’n podcast/youtube kanaal al jaren.

3) Willy Woo (woobull.com ) Enorm nuttige grafieken, statistieken en markt-inzichten, een van de top mensen op dit gebied. Z’n nieuwsbrief en occasionele optredens in de streams van Tone Vays zijn ook interessant.
Hier leerde ik tot nu toe vooral van om zelf te interpreteren en te denken. Met success.

4) Richard Heart – https://richardheart.com/
Volg ik ook al jaren, hoewel hij geen bitcoin maximalist meer is, is het toch nog altijd een van de top mensen om te volgen inzake waar de markt naartoe gaat. Interessante figuur om vele redenen, maar absoluut veracht door de meeste bitcoin maximalists. Ik beschouw hem niet als een scammer, zoals zovelen dat wel doen, maar eerder als een bron van info. Ik leerde via hem meer ook enorm veel over deze markt, vooral voor hij in 2019 z’n eigen project lanceerde.

5) Een aantal podcasts:
– https://programmingbitcoin.com/ “bitcoin fixes this” (ik vind de host Jimmy Song niet echt tof om te aanhoren, maar ook hier zit nuttige info)
– https://lightningjunkies.net
– Orange Pill podcast (Max Keiser & Stacy Herbert)
– Ivan on Tech (https://www.youtube.com/user/LiljeqvistIvan)
Vaak vergruist en weggezet als een shitcoiner,… maar de man heeft wel degelijk veel inzichten in de markt, wanneer je op ofwel zeer korte termijn denkt (pumps) ofwel heel lange termijn… Ik vind’m een onaangename figuur op zich, maar hij heeft ook z’n waarde als info bron. Vooral z’n nieuws-agreggatie is heel up-to-speed.
– NOT: whatbitcoindid: Absolute rommel geworden, de host Peter McCormack is ook iemand die niet vies is van bankfraude (verklaarde hij zelf). Afrader…
– Noded (wel bekend, en goeie podcast die al enkele jaren goede reportages en interviews geeft over bitcoin.)
– hiddenforces (niet altijd over bitcoin, maar gaat veel breder, toch ook veel van geleerd inzake bitcoin zelf) https://hiddenforces.io/
– Adam Meister – een ‘strong hands’ die hard bitcoin maxi, die al sinds zolang ik me kan herinneren 2013? 2014? roept om bitcoins te stacken …
Soms zeer zware rants, beetje “speciale figuur”, maar ook weer veel van geleerd. (en: hij heeft àltijd gelijk)
https://www.youtube.com/c/BitcoinMeister/videos
– “JunSeth’s world” Helft van de legedarische Bitcoin Uncensored podcasts hosts, is intussen over alles en nog wat bezig, niet enkel bitcoin, maar nog steeds de moeite. Al mis ik hun B.U enorm. – De podcast is met opzet, zeer moeilijk te vinden online 🙂 try it

Op twitter volg ik vooral de mensen die heel actief iets doen op de markt en met de markt zelf, figuren als Andreas enz, heb ik minder affiniteit mee.
De mensen die ik volg, zijn dan ook zeer divers.
De lijst evolueert ook continue, van traders, over statistici tot economen. Te veel om op te sommen hier, maar ik retweet er regelmatig via @kim0raku


Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku