Corona’s helpende hand

Elitarisme vindt altijd een bondgenoot, ook al is het een pandemie.

“Kinmaskers” everywhere… wanneer ik rondkijk in de stad.
Geen wonder ook. De cacafonie aan regels, nieuwe regels, nog nieuwere regels en veranderende instructies maken het er voor velen niet makkelijker op om te volgen. De gemiddelde bewoner van Antwerpen heeft dan ook wel een klein lapje textiel ergens om of aan z’n nek of oren hangen “om in orde te zijn” of “om geen boete te krijgen”. Maar daar blijft het dan ook bij.
Controle is er nagenoeg niet, tenzij in het toeristische centrum, waar ge op de Suikerrui op de middag meer obers op het terras ziet eten dan klanten intussen…

Vandaag zijn we 2 augustus, ik schreef voor het eerst aan De Lijn over de verplichting voor mondmaskers op 23 februari 2020. Pas dik een maand nadien begonnen ze te beseffen iets te moeten doen…

Intussen lopen er nog steeds een 10 à 20% “kinmaskers” rond. Vermoedelijk morons die nog altijd de basis niet weten van handen wassen, mond-neusmasker op zetten enz…

In Antwerpen valt vooral op dat er al sinds einde Maart zo goed als geen controle is.
De Lijn zelf heeft personeel ingeschakeld in’t begin van de lockdown om mensen op de monsmasker-plicht te wijzen. Maar na 5 dagen was deze controle voorbij.
Sindsiden, zijn we enkele maanden verder en is de controle zo goed als nul.
Ook in de rest van de stad.

Je zou bijna denken dat het met opzet is…

Theorie: Ben je niet mee schuldig voor op z’n minst 50%, wanneer je als part-time burgemeester/keizer van de wereld (ook hoofd vd politie), niets actief laat controleren door uw diensten? In de stad vol baardmaskers, kinmaskers, kuchende niezende bejaarden, margi’s en andere mensen die er hun voeten aan vegen, zie je nergens eens iemand zelfs maar aangesproken worden.

Purperen paljassen
Meer nog: de beroemde “purperen frakskes” zijn nergens te bespeuren tijdens corona…

Deze stoere binken en harde tantes met hun opgepoefte jassen om te faken dat ze spieren hebben, zijn er nochtans als de kippen bij zijn om mensen die 5 min. te vroeg hun vuilnis buiten zetten een GAS-boete te geven. Deze would-be-tough guys, zouden dan ook ideaal zijn om bv. in een metro-halte mensen die kinmaskers dragen of in’t rond niezen te verwijderen en naar een scan-and-test “kamp” te zenden niet?

Politie, rijden rond in hun combi’s… tot 7 keer toe zie je ze passeren voorbij de groenplaats enz, maar op plekken als de Turnhoutsebaan, buurt Berchem station, Centraal station en bepaalde “hoekjes” waar men met openbaren banken café houdt, daar zie je ze niet.Een derde punt: bepaalde “haarden” van infectie werden blijkbaar met opzet zeer nonchalant aangepakt, met hele families die na positieve test gewoon de staat werden opgeduwd of “nog wel eens opgebeld gingen worden”
lees: we weten dat ge gaat verdwijnen in de straten, en we don’t actually care.

Dat laatste voorval was bij voorbeeld ook iets waarbij bepaalde stadsdiensten en hun aanhangsels geen blijf meer wisten met bepaalde positief geteste personen, die prompt van de radar verdwenen de straat op…

Zit hier geen strategie achter vraag ik me af? Niet dat mensen zelf geen verantwoordelijkheid moeten nemen natuurlijk, maar je kan je afvragen of er geen “helpende” hand zit achter deze laat-maar-los houding. Ik denk oprecht dat BDW en z’n “elitaristen” hier bewust een richting aan geven… de aap komt nog wel uit de mouw waarom.

Elitaristen vinden overal wel een manier om hun graantje mee te pikken. Ook tijdens een pandemie gebruiken ze desnoods hun eigen stad als wapen.

Er kleeft dan ook steeds meer bloed aan de handen bij vooral N-VA in mijn opinie.

Hoe lang kan je Antwerpen als wapen blijven misbruiken voor een “strijd” die enkel in het hoofd bestaat van één parvenu met een Keizer Augustus complex?

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku