De nieuwe Telemet van Telenet

Ik dacht oprecht dat we er na dik 10 jaar harde stijd en ontelbare discussies vanaf waren, van die downloadlimieten.  Ik dacht dat Telenet, in het kielzog van Belgacom en de kleinere providers, eindelijk ging inzien dat het niet van deze tijd is om mensen 1GB per dag te laten downloaden.

Sinds 15 juli 2010 is het dus zo ver.  De nieuwe telemeter van Telenet.
Op zich is het al bizar dat er een meter moet komen voor iets dat limietloos is.
Dat is als een toilet met een chronometer naast…
In ieder geval is het principe op papier goed (zoals zo vaak in dit land worden dingen vooral bedacht om er op papier goed uit te zien, de invulling door de echte mensen, los van de marketing-luchtblazers- laat echter een heel andere beeld zien.)

Ik zal het u meer meteen vertellen: na 3 dagen zat ik al op een gele zone in de telemeter (die blijkbaar maar drie standen heeft, net als hun verstand daar) namelijk: groen, geel en rood. 
Groen is wanneer je eigenlijk je abo niet gebruikt (en dus een oen bent die te veel betaalt en niks opgebruikt).
Geel is voor wat telenet normaal gebruik noemt. Dat komt overeen met wat mensen via een dial-up verbinding verbruikten ca. 1999.
En dan heb je Rood voor alle mensen die hun 30Mbps verbindingen (en hoger) daadwerkelijk gebruiken om Linux distro’s te downloaden, streaming video of radio te spelen en eventueel een -uiteraard legale- download te doen.
Totaal ontoereikend dus die VRIJE download van Telenet.  Meer nog, ik beweer dat je nu in 2010 met je abonnement mìnder kan downloaden dan voorheen.

Even rekenen.  Bij de oude Telenet Turbo XL abonnementen kon ik 100GB per maand downloaden (200 indien je nachtsurfen volledig benut).
Ik kon deze limiet of credits om ze zo te noemen zelf verdelen zodat ik altijd mooi op’t einde van de maand op 200 uit kwam (ah ja, ik ga die gele jongens geen cadeau’s geven, al moet ik dertig keer dezelfde game demo downloaden, ik moet en zal de limiet opgebruiken waar ik voor betaal.)
Met de huidige ‘vrije’ regeling is het zo dat je per dag op je meter moet gaan kijken, wat op zich al te stom is voor woorden.  Wanneer je pijltje dan op groen of geel staat MAG je nog even downloaden, …. Maar let op, je moet eerst even in de telenet calender en download-planning zien of je niet toevallig in een rode zone zit (spitsuur noemt men dat, terwijl het gewoon de uren zijn dat normaal werkende mensen thuis hun INTERNET nodig hebben en willen gebruiken om al die leuke dingen te doen waar telenet zo’n reclame voor maakt!!!).
We rekenen verder: in de huidige regeling kan je dus downloaden wat de gemiddelde abonnee verbruikt met hetzelfde soort abonnement, op eenzelfde periode. Waarom is er dan een kalender om de drukste uren aan te duiden? Weten ze bij Telenet dan op voorhand welke dagen het drukst gaan zijn voor mijn abonnementstype?  Want voor iedereen staat er dat zelfde kalendertje, waar de avonden, weekends en woensdagen bijna volledig in het Rood staan.
Men gooit er gewoon met de pet naar, met een regeling die onduidelijk ingewikkeld en onklaar is, om een stok achter de deur te hebben.
De mensen die voorheen een 100Gb of meer per maand downloadde zijn deze keer nog sneller op smallband te zetten, dat is het eindresultaat.
Misschien nog eens ‘een dag van de download’ organiseren?

Moet telenet een bakker zijn, dan moest je dus eerst gaan aanschuiven, dan aan de toog zeggen dat je een bruin rond gesneden wil. Om dan te horen te krijgen dat ge eerst uwe meter moet bekijken om te zien of ge niet meer brood hebt verbruikt de afgelopen -overigens totaal niet gedefinieerde- periode, om vervolgens een brood te kopen dat vier keer duurder is en waar ge maar twee sneetjes van mag opeten om niet over uw ‘VRIJE’ limiet te zitten. 
Waarna ge een kalender meekrijgt met wanneer er in uw buurt het minste brood gegeten wordt, zodat ge u kunt aanpassen.
De bakker vraag je dan vriendelijk via een betaallijn om rond 3u ‘s nachts terug te keren, wanneer de vraag naar brood iets verminderd is. Voor je’t weet moet je bij betalen omdat ge niet heel uw (oudbakken) brood hebt opgegeten voor de maand om was ofzo.

Grote, dikke, vette oplichterij is het. Heel die vrije download campagne is niks anders dan het tevreden stellen (op papier) van de Quickie z’n verzinsels.
Uiteraard wil hij niks oplossen hiermee, maar op papier en politiek gezien heeft hij zogenaamd de limieten vrij gemaakt. 
Niets is minder waar.  We betalen weer meer, en krijgen weer minder.

Ik kan nu met een abonnement dat 5 keer meer kost dan in Frankrijk (17 euro tov van 72 euro hier) 10 keer minder downloaden.  Daar is het limietloos en daar kan je werkelijk er 350GB of meer doorjagen zonder dat de Telenet-Gestapo aan je deur staat bij wijze van spreke?
Wat is de volgende stap? Dat de “veelverbruikers” een rode telenet-ster moeten dragen op straat?

FUCK Van Quickenborne, FUCK Telenet en FUCK de Belgische uitzuip!
Halleluja!

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku

Een gedachte over “De nieuwe Telemet van Telenet”

  1. Groot gelijk geef ik u, ik heb deze maand exact 240gb verbruikt en ik krijg al een mailtje waarin me uitgelegd wordt dat ik nog maar 10gb over heb van mijn "limietloze" abo. Als ik echter toch nog meer data zou genereren zal ik als "veelgebruiker" te boek gesteld worden en zal mijn verbinding op de drukke momenten steeds toegeknepen worden. Voor het geld dat ik betaal voor dit abonnement vind ik dit echt schandalig. Spijtig genoeg is er hier in Belgie niet echt veel keuze en moeten we maar knikken en slikken.

Reacties zijn gesloten.