De terugkeer van Martens

Indien u er nog over twijfelde: België is geen democratie meer.

Vandaag werd in de kamer een wetsvoorstel weggestemd waarbij het de bedoeling was klaarheid te brengen inzake het geknoei rond het dossier Fortis.
Terwijl er op de nieuwsuitzendingen tijdens deze Kerstperiode vooral oog hadden voor het Music for Live gebeuren, was er verder achter de schermen minder positief nieuws te rapen.
Het kan ook niet verbazen, van zodra meester-sjoemelaar-uitverkoper Martens op het toneel verschijnt verdwijnt alles in de doofpot.
Van zodra er ook maar een hint is naar hoe dit land wordt bestuurd door een klein kliek superkapitalisten, moet de democratie wijken.
Zelfde de heren en dames volksvertegenwoordigers, houden dan heel even op met ons te vertegenwoordigen en stemmen braaf mee met hun almachtige partijleiding.
Ze stemmen onderzoeken weg alsof er niets aan de hand is, alsof er niets te onderzoeken valt over de manier waarop de magistratuur, media en politieke oude garde een oorlog uitvecht voor de camera’s.
Waarbij de inzet de laatste kruimels zijn die van dit land nog overblijven.

Na decennia uitverkoop hebben we eindelijk de bodem bereikt: met Wilfried Martens is de circel rond, en eindigen we terug waar we begonnen zijn: een potentaat die onder het mome van diplomatie alles laat stilhouden, geld wegsmijt en zijn eigen projecten (zoals Europees imperialisme) eerst stelt.
Zijn opvolger, Dehaene deed hier nog een schep bovenop door tegelijk een totale misdunk tegenover het parlement aan de dag te leggen en bestuur te herleiden tot korte knorrige wetten en overdreven besparingen (onder zijn bewind is het onderwijs trouwens finaal ontspoort, om maar iets te noemen). Bovenal heeft dit dik heerschap ons met de nodige minachting van een potentaat in een te strak en traag Europa geduwd. Iets waar we NOG meer moesten voor besparen alvorens tot een club te behoren die ons enkel geld vraagt en er bijna niets voor in de plaats geeft. De eenheidsmunt mag dan een pluspunt zijn volgens deze “Onslow from Belgium”, het maakt ons een melkkoe zonder voorgaande.
De buitenlandse mogendheden die onderstussen gretig onze gronden, bedrijven en zelfs infrastructuur inpikken moeten we straks betalen om ons eigen land te mogen ‘in bruikleen nemen’.

En toen kwam Verhofstadt. Een man die zijn liberale ideeën aan de kant schoof om ons gewoon verder uit te verkopen, zij het sneller en met af en toen nog een kantje menselijkheid. Vooral de eigen carrièreplanning kwam hier meer en meer op de voorgrond, terwijl hij zijn partij omvormde tot een equivalent van een Soviet-staat, maar dan in’t blauw.
Leterme, de verlossers, door de media tot ongekende hoogten getild doorheen heel de verkiezingscampagne bracht daarna alleen maar chaos.

Misschien hoog tijd dat men de koning, de bende politici die ons uitverkopen en de media-ratten die ons manipuleren gewoon allemaal naar een ver oord brengt en ze vooral DAAR laat. Zoiets noemt men verbanning, en da’s het enige dat je met zulke verraders moet doen. Ze verraden ons geld, volk, cultuur, eigendom en vooral eigenheid ter eigen eer en glorie.
Maar blijkbaar brengt men liever verhaaltjes over deze mensen, over hoe hun kinderen op TV wilden komen, en dat ze een dagje in een pretpark door hebben gebracht tijdens de vakantie.
Zelfs een dictatoriale uitverkoper als Martens wordt dan opeens voorgesteld op TV als de volkse jongen die net als een ex-doelman van de rode duivels maar beter op de voet kan gevolgd worden dooor een cameraploeg.
Ik herinner me dat men met Verhofstad (op de fiets) en Leterme (frisse pint) hetzelfde deed… en elke keer gaan ze op hun bek omdat ze allemaal liegen, bedriegen en ons geld kosten tot in de komende generaties toe.

Volgende keer gewoon op iets onder de kiesdrempel stemmen mensen, … maakt niet uit wat. Maak de chaos compleet en laat het dotatiegeld maar lekker wegrollen uit hun zakken.

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku