Gezeik BHV

Ik ben het gezeik (want dat is het) over Brussel Halle Vilvoorde kotsbeu.
Ten eerste, om een indicatie te geven van het niveau dat het gezeik bereikt heeft ondertussen: ik kijk geen tv en luister niet naar de reclame.. eh radio zenders en TOCH wordt ik continu geconfronteerd met dit zogenaamde nieuwsfeit. Het moet dus ongeveer tien keer erger zijn wanneer je je wel wentelt in de alomtegenwoordige duidingsmedia. Vreselijk moet dat zijn.

Ten tweede, het kan me geen moer schelen. Er zijn nu eenmaal mensen die graag brieven in het Frans of in het Nederlands aankrijgen van hun rijke kakgemeentes. Gemeenten waarin dan meestal mensen wonden die vlakbij in Brussel werken (lekker dicht bij de ring) , waar ze hun vele belastingsgeld dat ze betalen om hun huizen te MOGEN zetten dichtbij de multinationals waar ze slippendrager voor spelen kwijtkunnen. Om dan de straten om de 2 weken te laten vegen en een hondenweide aan te leggen om hun Maltezerhonden te laten schijten terwijl hun uitgekookt omhooggeparachuteerd viswijf er naar staat te staren met de sleutels van haar 4×4 in de hand.
Ik kots van Brussel en nog meer van de mensen die er rond wonen en denken dat heel de wereld aan hun reet hangt. Het kan me danook geen zak schelen dat ze niet verstaan worden in de ene of de andere taal wanneer ze in een ziekenhuis belanden. Het kan me nog veel minder schelen dat er daar Vlamingen wonen die van hun kleine luxeprobleem (dat niet verder rijkt dan hun voordeur tot aan de kerk) een probleem trachten te maken van heel het land. Ga dan elders wonen, of leer Frans (of Nederlands) of schiet een kogel door je Flamengante kop zodat je plek maakt voor andere meer waardige mensen. De wereld draait ook voort zonder Vlamingen hoor, maak je geen zorgen. Jullie zijn niet zo belangrijk.

Ten derde is de oplossing heel simpel (nu ze er toch over zeiken voeg ik mijn litertje water er graag bij). Geef heel Brussel gewoon aan de EU. Deze bende corrupte ambtenaren en zakkenwassers zijn immers toch o-zo goed in diplomatie… wel dan mogen ze voor mijn part heel deze stad besturen. Ziehier het eerste stadstaatje dat puur van de EU ambtenaren geworden is. Geen gebouw krijgen ze maar de gehele stad. Met alles en iedereen, die vrolijke en ook vaak minder vrolijke Brusselaars krijgen ze er gewoon bij. De hoge huizenprijzen en de verkeersellende ook. Voilà. Gedaan met zeveren… allemaal Belg af, en allemaal EU-staat-bewoners. Da’s eens iets anders. Dan mogen ze daar ook ineens de junkies van de straat halen en er zelf een voorbeeldoplossing voor bedenken terwijl de rest van de wereld toekijkt (en lacht).

Ten vierde: Ge moet ze daar zien staan, de heren politici, Leterme op kop, die met hun dikke nek op de foto verschijnen her en der om dan te doen alsof ze het middelpunt van de wereld zijn.
Terwijl we allemaal op een gigantisch Paaseiland leven waar men zelfs de allerlaatse boom zou omkappen om met het papier een uitprint van een powerpoint presentatie mee te kunnen maken. Waar men met enkele miljarden mensen allemaal rijkelijk wil eten, water en electriciteit verbruiken en op de koop toe vermaakt worden door allerlei vernuftige dingen. …

En dan zitten wij hier te zeiken over een paar taal-probleempjes allemaal omdat er een stuk of 10 fin-de-carriëre politici toch één ding willen gerealiseerd zien voor ze doodvallen.

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku