Hoe ik een weddenschap won van Saïd

en toch geblokkeerd ben

TLDR (voor de korte-attentie-klikkers) :
18k$ was de ondergrens v de weddenschap, daar zijn we niet onder gegaan (zoals ik voorspelde), Saïd dacht van wel, resultaat: ik win een pita. VB’ers zuige
n


Een korte inleiding voor diegenen die er niet bij waren:
Ergens midden januari 2021 sloot ik tijdens een chat, een weddenschap af met Saïd B. De discussie die er aan voorafging, gin over bitcoin, en stoorde me eerlijk gezegd een beetje (vandaar ook de weddenschap die uit deze ergernis voortvloeide).

‘Winnaar’

Ik, als iemand die deze markt toch redelijk goed (meer dan 11 jaar) kent, werd weggezet als iemand die er toch niks van af wist.
Saïd beweerde “alles te kennen van databanken en blockchain technologie” en concludeerde daar dan in één keer ook uit dat hij wist waar de prijs heen zou gaan.
Iets gaat op en neer op gebied van prijs, …dus is de makkelijke conclusie van de leken in de markt, dat het “wel onder de 10000$ gaat gaan binnen een paar weken, zoals Saïd beweerde.

Dit stond toen diametraal tegenover de kennis die ik op dat moment had en de trends die ik zag op de fundamenten in die markt (een voorbeeld van zulke kennis: een bitcoin werd op dat moment gemiddeld gemined aan 5000 tot 10000$, afhankelijke van de efficiëntie van de organisatie, … waar ik dan een paar voorzichtige conclusies uit kan trekken). Maar ja… ik ben natuurlijk niet iemand die zoals Saïd “alles kent van databanken en blockchain”. 🙂

Glazen bol

We kunnen uiteraard de toekomst niet voorspellen allebei. Vandaar de weddenschap. Want je weet maar nooit dat je toch ongelijk krijgt.

Wat je wel kan doen is luisteren, kennis toepassen en niet als een papegaai de mainstream-pr herhalen en als wijsheid verkopen. Zeker niet wanneer je in een chat zit met iemand die al herhaalde malen heeft duidelijk gemaakt over bepaalde onderwerpen echt meer te weten.

Ik had de indruk dat dit nogal kort door de bocht gebeurde en eerlijk gezegd, stoorde het me mateloos om andermaal de betweterige, naar arrogantie ruikende ‘zwijg jij maar’ weer eens over me heen te krijgen. Wanneer het gaat over politiek, economie techniek, wetenschap, geschiedenis, sociologie, of ja, … dus zelfs bitcoin… Saïd weet het altijd beter dan eender wie. Dat gaat storen na een tijd, zeker wanneer het gaat over een onderwerp dat je kent, of op z’n minst beter begrijpt dan hijzelf.

Het gaat’m zelfs niet over de verschillende mening over eender wat (op zich geen probleem mee) maar vooral omdat er een zekere zekerheid, een absolutisme aan gekoppeld werd, waarbij er zelfs lacherig werd gedaan over m’n kennis in deze. Kortaf: ik heb gelijk, basta, het is zoals Saïd het zegt.
Wel… not this time.

Dit soort zaken kan ik dus niet laten passeren… ik ga Saïd ook niets vertellen over hoe een kebab moet gemaakt worden, aangezien ik dat gewoon “ne pita” noem en daar verder niets over weet. Hetzelfde met de technische specs van bepaalde laptops… waar ik niet veel interesse en kennis over zou hebben (en dus over zwijg), Ieder z’n ding dus,… maar respecteer dat dan ook.

The bet:

Op dat ogenblik stond bitcoin rond de 32000$ en beweerde ik dat er voor de komende maanden niet echt een sterke (70%) daling zat aan te komen tegenover dat punt. Toch niet onder de 20k ‘waarschijnlijk’.

Deze bewering werd meteen weggelachen met een bijna aan zekerheid grenzende: “zeker onder 10000$ ofzo ging”.
(en ja, … bitcoin heeft zulke dalingen al meegemaakt, ik stond er zelf bij toen telkens, I know!)

Ik zei toen, ok… ik beweer dat het niet gedurende een vol uur (candle stick van 1 uur) onder de 10000$ zou gaan, meer nog: om m’n uitspraak en de weddenschap nog een beetje straffer te maken, maakte ik er 18000$ van. (vermits ik dacht dat niet onder de 20000 ging gaan, was 18000 een zeer veilige weddenschap aan mijn kant, die ik met de vingers in de neus ging winnen).

Saïd dacht dat het naar 10000 of lager ging gaan, dus 18000 was een mooie buffer. En hij aanvaardde.

De termijn, zei ik is 6 maanden, verder vooruit durf ik geen enkele voorspelling maken, om begrijpelijke redenen eens je beetje thuis bent in die markt. ‘t Is gekkenwerk om al 3 maanden in de toekomst te zien, 6 maanden was m’n absolute maximale gok.

Het resultaat is duidelijk, sinds 3 januari, tot vandaag 3 juli, is bitcoin niet op grote exchanges onder de 18000$ gegaan voor een vol uur. Het ging zelfs niet onder de 20k, gedurende die periode, dus da’s duidelijk
Ik win.De weddenschap ging om een shoarma schotel naar keuze. (liefst eentje die we samen konden gaan eten ergens).

De pita-schotel, beste Saïd kan je voor mijn part ook laten leveren, stuur me gerust een mail of bericht via twitter… ah juist.
Dat gaat niet langer , … want je hebt me intussen geblokkeerd, omdat ik één keer kritiek uitte op iets dat je zei daar en zogezegd aan’t freaken was of weet ik veel.
(Ja, ik antwoord soms op zaken in een paar korte reacties, … jammer genoeg is dat reden om me te blokkeren aan uw kant – al denk ik dat vooral de kritiek die ik één keer durfde te uiten, aan de basis lag,… who knows… ). 


Helaas.
Niet dat ik het mis om uw eindeloze stroom zelfbewieroking, memes met in de hoofdrol uw eigen persoon of andere licht egocentrische zaken te zien passeren. Het was soms grappig, daar niet van.
Al kan je na de 50ste keer dat je een VB’er die een platkaakje omhoog hield eindeloos photoshopt, wel zeggen dat de grap zwaar oudbakken wordt, net als hun retoriek en hun perkamenten smoelen.

In alle eerlijkheid: ik vind u een inspirerend en intelligent iemand aan de ene kant, die op veel vlakken op één lijn zit met wat ik denk en zelf ook toepas. Hier en daar leen je wel zaken van anderen, maar ok,…

Je weet over veel zaken ook echt iets, niet over bitcoin, maar wel over uzelf in de media werken, kort en krachtig iets in een filmpje samenvatten dat anders lang zou duren om uit te leggen, enz…
Je bent getalenteerd en je hebt ook de visie om dit talent te koppelen aan je eigen naam en imago. (iets waar ik zelf eerder van gruwel, maar ok, ieder z’n ding).
Misschien ruik je iets te vaak je eigen scheten, waardoor je voor mij stilaan ook “Saïd Egotripperay” werd.
Niemand uit je directe omgeving zou je dat echter in je gezicht durven zeggen denk ik, maar da’s wat ik denk, ook wanneer mensen er over zwijgen omdat ze anders ook geblokkeerd worden en uit het clubje worden gesmeten? Wie weet. Ik moet het als uit het clubje gegooide, me ook gelukkig niet aantrekken tijdens het winnen van weddenschappen.
 
Aan de andere kant, bewonder ik de energie en de goede inborst die je zeker hebt, ‘t is niet dat je alles doet om schade te berokkenen of haat te prediken zoals sommigen, en dat siert u.  

Leer er misschien iets uit (of niet)… bij voorbeeld dat je misschien niet de waarheid in pacht hebt over eender wat. (ik ook niet trouwens, ik heb dat ook moeten leren)
En ja: ik had ook een blogpost klaar staan, in het het zèèr zeer uitzonderlijke, (en pijnlijke) geval waarin ik zelf deze weddenschap zou verloren hebben.

Wie kent er “alles” over databanken en blockchain, of eender wel onderwerp? Da’s zoiets waar ik van dacht dat het ronduit pretentieus was. Ik zou dat zelf nooit durven beweren, maar ok, trek er uw conclusies uit. 

In ieder geval, je kan me wel bereiken als dat nodig is, want ik heb wel zin in een heerlijke pita-schotel.
Desondanks m’n kritiek en m’n nog redelijk mild gehouden “gloating” (jihaa! Ik won!) wens ik je toch het allerbeste.
Ik leer er voor mezelf ook uit dat “sociaal doen” niet makkelijk is en m’n communicatie niet altijd in goede aarde valt, zeker niet in chat groepen waar je steeds een follow-the-leader effect krijgt.

groeten
Kim de Vos


PS:
Voor de Vlaams-Belang’ers / N-VA’ers, racisten en anderen die nu denken dat ik “aan hun kant sta” op gebied van meningen vormen over Saïd, nog even dit:
ik ben het met Saïd altijd roerend eens ben geweest over z’n houding naar nationalisten en hun politieke kliek toe, hun vaak erg hypocriete houding, alsook de kritiek op hun belachelijke excuses voor racisme en algehele nitwit-houding in zowat elke wetenschappelijke of socio-cultureel onderwerp.


Ik kan het, in tegenstelling tot velen van deze ZwartGele lintjes fetisjisten en de heidekneuters, nog wel met iemand eens of oneens zijn politiek gezien, en tegelijk ook een mening vormen over hun persoonlijkheid. Zoals iemand een ongebreidelde egotripper vinden die de helft dan de tijd dik naast z’n schoenen loopt, en de andere helft van de tijd een aimabele te bewonderen figuur is die hard z’n best doet voor de zaken waarin hij gelooft en mensen oprecht helpt.

Er bestaat zoiets al nuance en persoonlijk respect, iets dat bij vele pisvlag-zwaaiers al lang zoek blijkt.
 
Na deze blogpost hoeft u me dus niet op één hoop te gooien met de Armands, Theo’s en Rudolf456453435’s van deze wereld
.
Het soort onderkruipsel figuren op twitter, die Saïd (en vele anderen), op regelmatige basis het leven zuur trachten te maken en zich gedragen als een stel opgeblazen padden en die gewoon titeltjes uit HLN napapegaaien, kunnen me niets schelen. Laat staan dat ze over eender welk meer complex onderwerp, zouden kunnen meepraten zonder te vervallen in platitudes en gelul van aan de toog hangende losers met een gele “VL”-sticker achtereen op hun potsierlijke 4×4 waarmee ze zich door de stad murwen).
Aan al die gele-lintjes mensen zeg ik alvast : ga een alpaca aaien ofzo.

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku