Interim

Interimwerk is een zachtere oplossing om meestal kortstondig uit de werkloosheid te geraken. De dagen dat je voor een interimkantoor werkt kan je dan mooi inbrengen in je dopkaart met een zwart gemaakt vierkantje.
Wat zo mooi is aan interimwerk is de afwisseling. Je kan het vrij snel laten weten aan je interimkantoor wanneer je het ergens beu bent, en meestal krijg je dan wel een ander werk toegewezen. Tenminste bij de kantoren waar je zelf naartoe bent gestapt.

Er zijn er ook die minder fraai werk leveren (meestal de onbekende, kleine kantoren) en die de werklozen in de VDaB-computer systematisch afschuimen op zoek naar kandidaten die geen werk kunnen of mogen weigeren voor echte shitty jobs.
Jobs waar men niemand voor vind en die totaal onderbetaald worden. Deze interimkantoren zijn meestal ook nog eens zeer slecht in hun administratie doordat ze met maar enkele medewerkers zijn en zich geen hol aantrekken van hun werknemers.

Zoals Frans Pointl het al schreef in zijn boek, zijn deze soort interimkantoren hun geld aan het verdienen met een vorm prostitutie.

Interim is goed om zeer kortstondig bij te werken, maar over het algemeen is het niet meer het opstapje naar een vast job van weleer. Daarvoor is de markt te hebzuchtig en korte-termijn geworden.


Gepubliceerd via http://dagboekvaneendopper.blogspot.com/

Een gedachte over “Interim”

  1. Hmm…. ik denk niet dat veel consulenten het zouden wagen om te chanteren met RVA melding.
    Zij hebben een openbare funtie en men kan hen het leven zeer zuur maken indien nodig.

Reacties zijn gesloten.