laakmoedigheid

Hebzucht en over-tolerantie zijn de vijanden van de mooie wereld waarin we zouden kunnen leven.
Ik begrijp het niet, dat deze over-tolerantie er zo word ingepeperd door allerei opvoedkundige instanties. Akkoord, je kan niet al oorlogvoerend en elkaar de nek omwringend door het leven gaan, we leven niet meer in een barbaarse tijd waar de wet van de sterkste geld.
Maar tegenwoordig zijn ‘de meeste mensen’ zoals dat dan genoemd word, allemaal zenuwloze, vormeloze, meningsloze, wars van alle begrip en empathie opgroeiende grijze muizen. Mensen waarbij je net naast hun oor de meest irritante muziek mag spelen, straatventers op hun schoot mag laten kwijlen, rotreclame spelen op de radio, in hun maaltijd spugen, hun woning omringen door lawaai allerhande, en ze zullen zich hoogstens verzetten door middel van een pamflet, een spandoek of het zeggen van “moet dat nu echt?” En deze laatsten zijn dan al de ‘durvers’ onder hen.
Meestal krijg je echter geen krimp van dit soort vormeloze laffe honden. Want ze zouden wel eens “uit de toon” kunnen vallen hé, wat erg. dus verdragen ze het maar dat er om het even wat gebeurd, en bedenken ze ondertussen allerlei zachtgebakken theorietjes over hoezeer deze tolerantie hen verder helpt, hen op weg helpt om die persoon te worden die ze zouden meoten zijn, om de Celestijnse belofte waar te maken als het ware.

Waar is de tijd dat men met stenen smeet naar dingen die irriteerden, of achter het hoekje eens iemand een pak rammel gaf als die al te grof deed met het irriteren van heel de buurt. Waar is de tijd dat mensen nog op straat kwamen om een of andere wantoestand desnoods met de kei in de hand te verdedigen, of alles met een gestolen bulldozer plat te walsen?

We zijn gewoon allemaal watjes, mensen die bang zijn om opgepakt te worden, mensen die schrik hebben wat het opninie van hun buurtjes wel eens zou kunnen zijn wanneer ze een mening zeggen of er naar handelen steeds in de meest middelmatige middelmoot te horen teneinde vooral niet in he zicht te lopen van al die andere Jantjes Middelmaat die met hun snipers op de loer liggen.
De hippies hebben gewonnen in feite. De generatie die hoogstens een t-shirt liet drukken of een affiche uithing wanneer ze het niet eens waren met iets. En het resultaat is dat men nu gewoon mag doen wat men wil eens men macht heeft, want het allerergste dat er qua tegenwind kan komen opzetten, zijn een 200.000-tal nitwits die met witte ballonnetjes staan te zwaaien en roepen “het is een schande”. Ik zou als fat-ass politicus, of fat-ass rijke industriëel, m’n reet afvegen met een van hun pamfletjes, ik zou me smalend over hen heenbuigen en zeggen “Das volk durcht mir zum kotsen.” En zelfs daar zou je mee weggeraken zonder problemen, want de mensen hebben geen ruggengraat, geen mening en zijn de plasticine-hompen van de commerciële zenders geworden, kneedbaar en vleeskleurig lachen ze wanneer ze nog maar eens van vorm meoten veranderen…

Laatst vroeg er iemand me of ik een petitie wilde tekenen voor het behoud vna Radio Central. Nu ik hou wel van die zender, de laatste vrije zender in Antwerpen… en toch teken ik die petitie niet. Want ze liggen al 2 jaar onder vuur voor hun licentie (de grote stations willen deze inpikken om de ether op nog maar eens een extra frequentie te kunnen vullen met reclame voor Danone, Dexia en Humo). Men had al veel eerder echte actie kunnen ondernemen,… voor mijn part organizeren ze ècht iets… en dan doe ik met plezier mee… maar geen petities alsjeblieft, dat haalt geen bal uit.
Op dezelfde manier zijn de Anders-Globalisten tenonder gegaan… een hoop watjes bij elkaar, die de eerste tekenen van georganisseerd verzet zèlf hebben laten ontbinden om zich weer gauw uit de voeten te maken en websites op te vullen, pamfeltjes te drukken en t-shirts van Rage Against the Machine te dragen. Jammer toch… men had zoveel meer kunnen bereiken door de heilige over-tollerantie eens een keer te doorbreken….

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku