Neem een voorbeeld aan de CM

Vandaag even een positieve noot.

Ik klaag op deze plek wel vaker over de trage of ontoereikende hulp die bedrijven en instellingen bieden aan de bevolking. De klanten staan vaak in de kou of worden simpelweg opgelicht waar ze bij staan door logge systemen of inefficiëntie.

Omdat het niet altijd kommer en kwel moet zijn wilde ik graag de aandacht vestigen op een instelling die naar mijn eigen oordeel de zaken wel aanpakt zoals het hoort: namelijk de Christelijke Mutualtiteiten.

De CM is uiteraard een organisatie met een kleurtje, maar dat neemt niet weg dat ze de zaken goed op orde heeft.

En hier is waarom:

1- Een goed gestructureerde, duidelijke en vooral bruikbare website geeft meteen aan waar je moet zijn voor documenten en allerhande vragen. Alle info is beschikbaar daar, wat op zich al een hele prestaties is waar vele banken en verzekeringsmaatschappijen al in de fout gaan.

2- De website die ze hebben is niet zomaar een mooie façade waarachter een boel miserie en oubollige administrate schuilgaat, bij CM zit achter de website weldegenlijk een verwerkingssysteem dat wèrkt voor de mensen, en nog accuraat ook.

3- CM heeft als een van de weinige organisaties het besef dat hulp verlenen ook dient voor mensen die niet van 9 tot 5 tijd hebben om lekker te winkelen. Mensen die werken hebben niet de tijd om langst allerlei kantoren te gaan wachten op een antwoord in een te lange rij.
Daarom zijn de CM brievenbussen en -online diensten steeds bereikbaar.
Dit is een goede zaak aangezien je letterlijk van thuis uit kan inloggen op de website en je administratie kan in orde maken. In mijn geval waren de aanvragen binnen de 2 dagen rond, afgehandeld en in orde. Een nooit geziene snelheid waar de Post, de meeste banken en de overheid (en zeker hun zieke broertje de e-gov.) een voorbeeld aan kunnen nemen!

De CM zijn goed bezig en verdienen zeker een pluim om de mensen te helpen met èchte dienstverlening zonder pretentie.

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku