opdrachten 2

vuurwerk

M’n buik davert mee bij elke knal, de explosies als duizend flitslichten die synchroon in je gezicht afgaan. De enorme foto van verbazing. De wolkenspiegel, ingepalmd door een veelarmige rood-blauwe stervorm, verblind me met haar felheid. Een zweem van solfer en onzichtbare ijskorrels van electrische glinsters blazen tegen me aan samen met de zoute zeelucht. De haartjes op m’n armen komen recht, m’n linkerknie trilt.
Bij een volgend salvo vuurpijlen, vermengd zich samen met het geluid van de loeiende sirenes afkomstig van de boten, een kannonade van neonlichtschichten en snerpende fluittonen, verre geweerschoten gericht op m’n onbedekte oren. De plezierige pijnscheut van lawaai als smeulende dansmuziek die net iets te luid staat. De hemel kleurt blauw ook als is het middernacht. De geur van afgestreken lucifers en dampende karakollen, ‘t is kermis boven m’n hoofd. Rook boven de daken, de oever en de boten, met bollen vol licht, samen jankend en brommend de nacht en een nieuw jaar in.

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku

Een gedachte over “opdrachten 2”

  1. Ze zijn goed, je vijf-minuten-schrijfsels! Vooral die over vuurwerk is zo tastbaar dat je er spontaan een glimlach aan overhoudt. Er zijn ergere aandoeningen :-).

    Keep up the writing spirit! 😉

Reacties zijn gesloten.