Pieter de Crem is de lul van het jaar

We hebben onze lul van het jaar gevonden.
Nog net voor 2008 gedaan is heeft Pïeter de Crem voor mijn part de prijs binnengehaald.

‘Een gevaarlijk fenomeen’, zo noemt dit heerschap dat zich minister noemt, een blog.
Het bloggen in het algemeen is volgens hem iets dat ‘de achterklap en toogpraat niet overtijgt’.

Er zijn blogs waar dit voor opgaat (zoals de mijne), maar er zijn ook enorm veel blogs waar dit niet het geval voor is, waar er zelfs meer nieuwswaarde en journalistieke ethiek achter schuil gaat dan op laat ons zeggen het VTM-nieuws.
Het echte probleem ligt’m niet bij bloggers of journalisten. Ze zijn nu eenmaal de mensen die soms schandaaltjes blootleggen of corrupt gedrag.
Het echte probleem ligt’m bij mijnheer Pieter ‘ik kan niet tegen kritiek’ de Crem zelf.

Het is naar mijn mening bedroevend dat iemand die als minister van defensie fungeert zich in buitenlandse cafés niet altijd even fraai heeft gedragen.
Het is duidelijk dat de minister en zijn ‘delegatie’ een snoepreis heeft gemaakt, zich immuun wanend voor alle vormen van kritiek, of in dit geval de opmerkingsgave van een bloggende expat chick.

Een blog van iemand die in de buurt was is er aan te danken dat we weten wat dit heerschap zoal doet met ons belastinggeld. Zat Vlaamse schunnige liedjes zingen is misschien een nationale sport in Vlaanderen maar dat neemt niet weg dat je er vragen kan bij stellen wanneer de minister in kwestie niet eens op die plek diende te zijn. Meer nog, het hele verhaal ruikt naar corruptie en lol-maken op het laagste niveau. Iets dat ik eerder had verwacht van zijn voorganger ‘frivole’ Flahaut.

Er zijn blogs die gewoon vol larie staan (net zoals er journalisten om het even wat verzinnen om een krant vol te pennen), maar wanneer er ergens in een blog een dergelijk feit wordt gemeld, geloof ik dit meer dan een minister die zich als een Daffy Duck staat boos te maken in het parlement.
Je kan als minister de betreffende feiten ontkrachten door je echte werkplanning boven te halen, maar dat is uiteraard moeilijk wanneer je voor de “fun” naar een geannuleerde vergadering gaat in New York om aldaar de plaatselijke bars te bezoeken. Je kan je niet verdedigen wanneer je eigenlijk faliekant in de fout bent gegaan en iedereen het ook gewoon door heeft. De reputatie van de Crem is niet van die aard dat je van je stoel valt wanneer je zoiets hoort of leest. We herinneren zijn dure nutteloze vluchten in militaire vliegtuigen, waarbij zelfs de militairen op de duur vroegen of dat wel nodig was allemaal om 1 minister te vervoeren.

face it: De minister werd gepakt met zijn hand in de spreekwoordelijke “cookiejar” en tracht zich nu door enorm potsierlijke vertoningen in het parlement goed te praten. (zie links onderaan)

Het zielige aan Pieter ‘blogs zijn gevaarlijk’ De Crem is dat hij steeds zijn voorganger op defensie met modder zat te bekogelen van aan de zijlijn,… als ware deze minister corrupt.
Zelf is hij geen haar beter blijkt nu, integendeel hij is iemand die meteen ALLE blogs als gevaarlijk verklaard omdat hij zelf één keer gepakt wordt door een blogger. Zo kan je ook alle fotografen, journalisten, radio-amateurs, podcasters en noem maar op ‘evil’ noemen. Want blijkbaar is iedereen een riooljournalist wanneer je iets over Pieter de Crem schrijft. (Hij zou niet misstaan in een Lenin-regering op dat punt).
Wat een ongelofelijke opgeblazen corrupte lul. Wie stemt er ook op zulke mensen vraag ik me dan af… Wie?

http://www.dumpert.nl/mediabase/318481/87813049/de_crem_pleit_voor_afschaffen_blogs.html

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/11/bloggers_zijn_gevaarlijk.html

http://www.geenstijl.nl/archives/images/pieter_de_crem.jpg

Met dank aan de mensen van geenstijl.nl om ook op deze nest te springen, want in België hebben we blijkbaar niemand die dat nog durft.

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku