reactie op een optocht

Ik hoop alleen dat de élitekindjes, zelfgenoegzaam opstappend in hun uniformpjes in een optocht ter ere van hun vermoorde kompaan, er zich van bewust zijn dat hun sociale manier van leven, of tenminste het vertonen van eenzelfde uitstraling van zulk gedrag, haar niet heeft gered. Integendeel, samen met whatever pervert haar heeft vermoord, zijn ook diegenen mee schuldig die pretenderen een jeugdbeweging te zijn die sociale waarden hoog in het vaandel voert.
Meer nog, ik beweer dat moest me volgens echte sociale regels leven men een persoon die dronken is (en/of stoned, al mogen we dat weer niet insinueren volgens sommigen), thuis had afgedropt. Zonder erg.

In plaats van de jongedame in kwestie goeienacht te wensen, weg te fietsen en er wereldvreemd vanuit te gaan dat er wel niks zal gebeuren, dat naar hun eigen zeggen wel iedereen ‘zelfstandig’ genoeg is om naar huist te geraken. Zelfstandigheid is in dit geval een excuus, meer niet. Een veel gebruikt excuus in allerei jeugdbewegingen om ‘er vanaf’ te zijn meestal.
Toegegeven, in een idealewereld heeft zo’n meisje niets te vrezen, en kan ze eender waar, eender wanneer gewoon naar huis. Maar we leven niet in zo’n ideale wereld, anders liep het niet vol met zich over-sociaal gedragende scouts en KSJ en weet ik veel wat nog allemaal die zichzelf op allerlei manieren willen laten gelden door spel en dans.

Ik vind het persoonlijk vrij schijnheilig dat ook maar iemand zich durft te laten zien in een optocht voor iemand die vermoord werd omwille van het asociale gedrag, wat dat is het, en de nalatigheid van enkele individuen. Om da allemaal samen te wenen en toespraken te houden over hoe vreselijk slecht onze maatschappij wel niet is geworden. Waarschijnlijk kunnen ze dan ook eigengemaakte liedjes zingen met enkele mislukte leerkrachten geschiedenis die hen begeleiden op blokfluit en gitaar. De Witte Mars’ers hebben blijkbaar allemaal kindjes gekregen, mensen die te pas en te onpas met witte ballonnen staan zwaaien en wenen en vooral liedjes maken om er sàààmen iets aan te doen.
Dat iets is dan meestal gewoon thuis naar TV kijken, in terreinwagens rondgebracht worden in rijke randgemeentes en vooral zichzelf geweldig rechtvaardig te vinden, superieur bijna.
Want wie bij de jeugdbeweging heeft geweest ‘kent’ veel mensen, is in een ‘goede’ groep opgegroeid en zal het later ver schoppen is de notie.
Zelf ben ik nooit in de jeugdbeweging geweest, maar ik heb wel de basis-menselijkheid in me om het samen-uit-samen-thuis principe toe te passen. Ook al is iemand lastig, dronken, ziek. Je laat geen meisje van 18 alleen achter, zat, in een bos. Ik dacht dat zelfs een woudloper en aanverwanten zoiets doorhadden.

Ik meen me trouwens te herinneren dat er ergens in de jaren 90 in Antwerpen een punk-achtig meisje verdween na een fuif in Wommelgem, ook zij werd later vermoord teruggevonden. Hierover werd in de media en door de ‘meeste mensen’ niet zoveel tamtam gemaakt. Eigenlijk bleven de reacties vrij lauw, ondanks dat het meisje in kwestie ook 18 was, en ook nog een heel leven voor haar had.
Maar uiteraard maakte ze waarschijnlijk niet deel uit van de elite-kliek die de jeugdbewegingen stilaan zijn aan het worden. De geuniformeerde oefenvijver voor de unief-kliekjes en de mensen die elkaar latern aan de betere jobs helpen. Jammer wanneer je er niet ‘bij hoort’ vult men geen kerken en optochten ter nagedachtenis. En dat is jammer, want op die manier krijg je een maatschappij waar je vooral van jongsaf aan (en dat begint tegewoordig al bij de juiste kliniek kiezen voor de geboorte!) in de JUISTE kliek te horen.

Ik maak me vooral boos hierover omdat er blijkbaar niemand dit soort onrecht kan tegengaan.

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku