Ripple en HLN

Kleine les voor mensen die hun inforamtie over crypto van op de mainstream (HLN) halen.

Rond 2017/18 : Ripple/XRP, een firma met een soort van fake blockchain, waarvan de founder, Jeff McCaleb zelf rond de 500k $ afhaalde per dag op de kap van de “investeerders”, had een PR dienst die grote kranten aanschreef met de fabel dat de banken deze technologie gingen gebruiken. Ook diensten als Moneygram zouden dit weldra gaan gebruiken, zo schreven ze.

Kranten als die van DPG media hebbend at toen zitten overnemen, zonder enig onderzoek blijkbaar.
Ze plaatsen artikels over de prijsstijgingen, waardoor ik op de duur zelfs collega’s en familie hoorden zeggen ‘eh de gazet zei dat bitcoin niet goed is, dat er iets beter is Rupple” 🙂 “Nee RIPPLE bedoel je.. en dat is trash”.
De prijsstijging die door deze “pumps” kwamen (en dankzij de lakse manier van journalistiek doen) werd meteen gecapteerd door de Ripple insiders, die de prijs zelfs over 1$ kregen en massaal uitcashten.

Nu rond 2021, gaat de Securities & Exchange commissie in de VS de Ripple firma aanklagen voor deze bewezen praktijken, waarbij mensen eigenlijk ongeregistreerde investerings-formules werden aangeboden.
Onze kranten deden hier niet alleen mee mee, ze lieten ook na om enig echt onderzoek te doen, en lieten in de artikels vooral een deel van het verhaal achterwegen.

De artikels op zich waren niet fout, maar werden vooral zeer weinig onderzocht, om niet te zeggen dat ze eigenlijk gewoon de PR van Ripple klakkeloos overnamen.
Het had voldoende geweest op in google “ripple scam” in te typen om meer uitleg te krijgen en een meer genuanceerd beeld te geven over deze coin. Zeker wanneer je doelpubliek zelf er NIETS over weet, en meestal zelfs niet bij machte waren om de naam in te typen in google (je moet doelpubliek kennen).
Wie hier in trapte, en dus z’n informatie voor beleggingen in crypto haalt uit de mainstream heeft enkel het aan zichzelf te danken uiteraard. Wijze les: lees geen HLN. 🙂

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku