Royalty-fuzz

Vandaag kon je geen krant openslaan of geen webpage met nieuws bezoeken zonder dat de nazaten van onze koninklijke familie je dom in het gezicht staarden.

Dat men niet meteen weet wat te spelen op TV is duidelijk, gezien de eindeloze herhalingen van lang vervlogen programma’s in bedenkelijke beeldkwaliteit uit de jaren stillekes. Ofwel zie je verouderde trage series en films, of wel zingende, dansende nitwits die “het willen maken” en terwijl de zender van zeer goedkoop entertainment voorzien.
Maar niets is zo goedkoop, makkelijk en vol van volksverlakkerij dan het volgen van zogenaamde “royalty”. Lees: de nazaten volgen van enkele Von Sachsen-coburgs die langzaam aan inteelt en lage hersencapaciteiten ten onder gaan, geld binnenrijven om niets te doen en vooral zich bemoeien met politieke zaken die qua irrelevantie hun gelijke vinden in de onbekwaamheid waarmee ze door de gekroonde hoofden worden behandeld. Dat, of ze trachten TGV’s in te halen met hun sportwagens om indruk te maken op mensen die ze uit het lokale horecaleven hebben opgesnord in Knokke-Zoute.

Deze Belgische koninklijke familie hangt me al de keel uit, zelf al van tijdens de regeerperiode van koning Boudewijn. De man was iets te sponzig voor deze samenleving, me dunkt.
Het wordt alleen maar erger en erger. Boudewijn kweekte tenminste niet voort zoals Filip en Mathilde.
Dit koppel, dat alleen al omwille van hun over-wollig voorkomen en stuntelig gedoe sympathiek en “typisch Belgisch” wordt bevonden door de TV-kijkers, doen blijkbaar niets anders dan zwaaien naar de camera, lachen en vooral kindjes maken.
Dat laatste is danook een enorme trend tegenwoordig… een mooi net gezin, waarbij er maar kindjes worden gemaakt aan de lopende band.

In dit laatste zijn Filip en Mathilde blijkbaar heel goed, aangezien ze al vier keer een baby hebben voortgebracht, indien ik de tel niet kwijt ben geraakt.
Dit brengt me bij de echte reden van mijn anti-monarchie houding: de al te fluffy en perfecte uitstraling die ze willen hebben t.o.v de media en het grote publiek.

Ik geloof heel die bende niet. Ik geloof namelijk niet dat ze zo’n nette gezinnen zijn. Meer nog, het maken van zo veel kindjes (vier mag op’t randje van het criminele genoemd worden in deze wereld vind ik persoonlijk) is eerder een soort van gimmick geworden, het is allemaal “OK” wat ze doen omdat de prinses af en toe een kindje uitplopt en dan op de cover van alle boekjes staat.
Prinses is trouwens een stomme titel die me eerder doet denken aan sprookjes en rijkelijke witte poedels die net naar de coiffeur zijn gebracht door een oude tante met purper haar en een beige cadillac met chauffeur, maar ok.
Het mens is ook maar een “boerenmieke” die toevallig een rijke papa heeft met veel invloed, en die daardoor aan het leven als kassierster in de lokale Alvo supermarkt is ontsnapt, of erger: hondenkapsalon Mathilde, whatever fits.

Neem eender welk mens van haar leeftijd van de straat, geef ze genoeg geld en een beetje assistenten en je kan haar evengoed voor “royalty” laten doorgaan. Meer nog, het is een schande te noemen dat het kindje krijgen om het jaar bij dat mens steeds de voorpagina’s haalt van alle kranten terwijl er eigenlijk geen FUCK nieuwswaarde aan is. Wat is de relevantie hiervan? Niks, nul komma nul,… er zijn geen gevolgen, er zijn geen maatschappelijke veranderingen of relevantie geen onontbeerlijke info, niks… Men kan evengoed het aantal katten in de tuin van Jean-Marie Pfaff gaan tellen en in een aparte TV serie laten opdraven (zou niet eens zo’n slecht idee zijn denk ik; ik zou kijken als ze er funky stemmetjes over zetten).

Wat me nog het meeste stoort zijn al die kwezels in landelijke gemeenten die daar dan bij de kapper over bezig zijn alsof ze moeten opkijken naar onze “prinses” (woef woef). Ze doen hun haar hetzelfde, ze maken dezelfde geldzuchtige lach en ze kleden zich eveneens als een kwezelige bomma (da’s daar in bij onze “Royals” en entourage).

Dat een land als het onze (waar men in sneltempo de economie uitverkoopt aan de buurlanden en de mensen met steeds meer stress te kampen hebben) met zulke zaken bezig is, en dat soort personencultus opgedrongen krijgt via de media is tergend.
Het is nu alleen wachten tot er eindelijk actie wordt ondernomen en deze bende zakkenwassers, al dan niet met geweld, verbannen wordt naar oorden waar de politiek van een personencultus nog hoog in het vaandel wordt gevoerd.
Wat een onzin. Weg ermee.

PS: Jammer dat ik met deze politieke mening op dezelfde lijn zit dan sommige extremere partijen in dit land, maar het is dan maar zo.

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku