sneller….

Raar eigenlijk, ik word blijkbaar alleen maar gestimuleerd om creatief te zijn vanuit mezelf wanneer er druk is, of wanneer het slecht gaat. Det betekent verveling of depressie of andere shit die eigenlijk niet thuishoort in het plaatje ‘rust’.

Ik merk meer en meer dat mensen zelfs niet het minste grijntje geduld kunnen opbrengen als het gaat over iets bekijken of belusiteren. Alles moet snel snel als een trailer de beste en meest spectaculaire of typerende hoogtepunten naar hun ogen of gehoororganen toeschieten. Zonder dat men ook maar even rekening houd met de bedoeling van een creatie. De achtergronden van dingen, de volledige vorm ervan doen er blijkbaar allemaal niet toe. Een film kan je best in fast-forward bekijken, om dan even halt te houden bij de ontploffingen of getruceerde scènes. Een Cd kan best beluisteren door de intro’s te skippen en meteen de 2-3 “beste” (meest gepromote) nummers te beluisteren,…enkel tot aan het refrein uiteraard.
Een boek kan je best niet lezen, maar de achterflap is voldoende om te kunnen meepraten. Hetzelfde voor toneel, spelletjes en musea. Men zou eigenlijk voor dit soort mensen eens een aangepaste stad moeten maken. Waar alles maar uit 1/10 bestaat van wat het oorspronkelijk was. Een atomium met 1 bol, en een halve trap. Een cinémazaal waar ze telkens de eeste 10 minuten van een film geven, een bakker waar je maar per twee sneetjes brood kan kopen,… en een boekenwinkel met enkel maar de hoezen en de 2 eerste en 2 laatste bladzijden van elk boek.
Deze mensen zouden perfect gelukkig zijn. Met elkaar in contact blijven via 3-letterige sms’jes en alllemaal 200 rijden op de autostrade aangezien die o-zo kort is. Om maar te zwijgen over hun slechte kleding en super-fast food,… waarbij de fritten vanop 100m afstand door het open raam van hun 4×4 wagens naar binnen worden geschoten, en waar er daarna in de bijbehorende car-wash nog een slodder mayonnaise word aan toegevoegd terwijl ze aan het kauwen zijn.
In het Rubenshuis zouden alle doeken enkel de linker onderkant vertonen, de rest zou weggesneden zijn, aangezien deze mensen met een tiende van een schilderij toch al genoeg gezien hebben. En hopelijk gaan ze ook 10 keer sneller dood dan andere mensen.. dan kunnen we ze snel snel cremeren en in een een snufje van hun asse snel snel in een luciferdoosje stoppen en verloren leggen. Sneller aub. Dit stukje duurt hen waarschijnlijk ook te lang. Speciaal voor hen de kortere versie:

mensen, niet veel geduld,
ze niet veel moois zien,
de dood

* alle dt-fouten in dit stukje zijn met opzet.

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku