Theo-eiland, wees welkom

De oplossing voor N-Va en hun Theo-probleem.

Steeds vaker zien we Theo Fakenews Francken opduiken, in steeds meer benarde situaties. Vooreerst waren er de vele uitspraken uit z’n verleden die hem parten speelden, waarna het verkopen van humanitaire visa en de ene na de andere leugen opdook.
Ook op twitter is hij een dagelijks onderwerp van spot en de nodige fact-checking op z’n korte mededelingen aan de wereld, want zelfs over een sticker op een paal, moet hij blijkbaar urenlang op zoek gaan op het internet naar fake materiaal om z’n paar trouwe volgelingen te paaien met een theorie. Deze mensen van nieuw materiaal voorzien om over te zeuren in hun facebook-groepen vol met gefrustreerde 50-plus’ers en mensen die hele dagen niets anders doen dan hun perfecte gazon afrijden, het moet een harde dagtaak zijn voor een verkozene.

Het Francken-probleem kan nochtans eenvoudig opgelost worden.
Met de 12 miljard die zijn partijgenoot Johan ‘telraam’ Van Overtveldt verkwanselde, en die we prompt terug gaan krijgen van de rijke industrievrienden van Bart Corleone, kunnen we aan de slag.

Eerst en vooral kopen we een eilandje, waar we Theo met z’n meest trouwe twittervolgelingen en facebook-groep leden op kunnen dumpen. Met een 250 miljoen heb je al een aardig leuk rotsachtig eilandje ergens in de Stille Zuidzee.
Nog eens een paar miljoen verder en we kunnen er een landingsstrook aanleggen voor transportvliegtuigen, met enkele hangars. Kosten noch moeite besparen we, want voor Theo telt enkel het allerbeste.

Eens deze landingsplaats klaar is, kunnen we op dat eiland pas echt aan de slag.
De luchthaven die er bij zou moeten gebouwd worden doen ze maar lekker zelf, voorlopig tellen de hangars als “Airport Von Klinkenhoffen” en om alvast in de sfeer te komen krijgen ze er een mooie toren bij, en prikkeldraad als omheining, nu we toch met geld smijten.

Daarna kunnen de eerste C-130 en andere cargo’s beginnen landen, om al deze Vlàmingen en volgelingen van Theo op het eiland te plaatsten. Ze nemen elks een rugzak mee met wat benodigdheden, zodat ze de eerste dagen voort kunnen op het Theo Eilens,… de eerste mini-stad is meteen de hoofdstad. De naam, daar kunnen ze alvast voor stemmen en kiezen tussen “Nieuw-Vlaanderen”, “Neu-Lubbeek”, of “Theohaussen”

Terwijl ze daar eindeloos over palaveren online, bouwen we onverminderd voort aan dit Vlaams paradijs. Eerst een paleis voor Theo zelf (een lemen hut en wat golfplaten voldoen, want tering-naar-de-nering zetten is nu eenmaal in bij N-Va’ers, niet?), waarna we een perfect ingerichte éliteschool opbouwen (hopelijk hebben de Vlaampjes hun kinderen naar dit beloofde land meegenomen). Zonnepanelen doen we niet… we zijn toch geen vuile socialisten zekers?
En windmolens? No way, we zijn toch geen groenen hé?
Neen, op Theo-eiland importeren ze olie godverdomme!

Het voordeel bij de regeringen van Theo-eiland is dat hun begroting altijd op orde zal zijn: geen migratie, geen cultuur, geen ziektezorg, geen sociale zekerheid (wie niet werkt, gaat de zee in waarschijnlijk), en al zeker geen vervelende werklozen, zieken, bejaarden of te grote gezinnen,… bij Theo-Eiland wroet iedereen in de grond als een beest, om bieten, aardappelen en witfloof te kweken en ‘s avonds naar Theo z’n 3 uur durende nieuwsuitzending te kijken.

Visvangst, moesten enkelen zich daar aan wagen, is echter niet mogelijk. Naar analogie van vele eilanden, is ook de visgrond, tot de kreeften toe, al op voorhand eigendom van een Amerikaans conglomeraat.

Eens per jaar komt er wel een stoomboot aan… met een Vlaamsche Sint en pekzwarte zwarte pieten, die snoepjes gooien.

Daarna begint de fun pas ècht. Eens alle leden aangekomen zijn, mogen ze zelf de luchthaven onderhouden (werkgelegenheid, jobs-jobs-jobs).
We zullen ook nodige schoppen en beitels voorzien en wat betonmolens van hun industrievrienden zodat ze alvast een grote haven en dijk kunnen beginnen bouwen… want dat eiland wordt bedreigt door de stijgende zeespiegel en allerlei klimaat-opwarmingssymtomen (bouw alvast een schuilkelder zou ik zeggen).

Intussen kunnen ze ook hun lekker strenge wetten in hun parlement (de hut naast Theo z’n woonst) gaan stemmen. Kan geen probleem zijn om tot een meerderheid te komen, want er zitten allee morons en fascisten,…
De wetten jagen ze er in sneltempo door: geen vluchtelingen, geen vreemdelingen, geen enkele migrant en vooral geen klimaat-maatregelen.

Vervolgens kunnen ze hun eigen vlag bedenken, er moet een leeuw in voorkomen wel… kwestie van het thuisland toch nog een beetje te eren.

Daarna is het wachten op de eerste mensen die honger beginnen krijgen, en zelf aan de slag gaan om met al die noeste Vlaamsche arbeid aan de slag te gaan om Theo-Eiland tot de parel van de oceaan te maken. We geven alvast wat zaadjes voor bieten, rode kolen en witloof mee, kwestie van de nodige vitamientjes te hebben.

Terwijl ze aan landbouw doen “gelijk vroeger”, bouwen we alvast alles vol super moderne wegen om makkelijk van het Noorden van het eiland naar het Zuiden te kunnen rijden, zo’n 5 km verder. De auto’s zijn uit Duitsland geïmporteerd, maar die schulden mag Theo-eiland ooit nog wel eens terug betalen, ‘t is in orde.

Daarna kunnen ze hun eigen staatszender beginnen, een radio-zendmast en een satelliet schotel krijgen ze er ook al vast bij, zodat Theo zelf het nieuws kan maken, verzinnen, en ook inlezen (de mensen worden dat daar toch nooit beu.)

Moest er noodweer of een ramp zijn, zoals een overstroming, zetten we alvast ook marineschepen in (en een onderzeeër, just to be sure) om eender welke Theo-eilander uit de zee te vissen moesten ze willen vluchten… dat ze verdomme hun verantwoordelijkheid maar ter plekke nemen ja!

Kom naar Theo eiland, schrijf snel in, voor het weg is.


kim0raku

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku