Update 2018

Ik krijg vaak mails van mensen die in een zelfde opleiding zitten,…
Er is niets verandert anno 2018.

Mijn ervaringen gaan over 2010 – 2011 vooral, maar het blijkt dat VDAB van kwaad naar erger gaat: nutteloze opleidingen, docenten die niet opdagen, werklozen die verplicht gevangen gezet worden in een leeg lokaal… enz…. het staat er allemaal in mijn blog en is nog steeds zo in vele gevallen.

Ik tracht zoveel mogelijk reacties online te plaatsen, om meer lawaai te maken over hoe VDAB in realiteit een voorbijgestreefd, duur, iets is geworden dat ENKEL zichzelf dient.

Er zijn andere oplossingen mogelijk: geef bedrijven meer verantwoordelijkheid om job-opleidingen te organiseren, en spaar dat geld uit door VDAB waar mogelijk te ontmantelen.

Bedankt voor alle reacties.

Voor de lezers die afvragen hoe het met mij zelf gaat intussen: ik ben van sector verandert, ik leef minimalistisch, en probeer vooral veel te lezen en me zo min mogelijk druk te maken om deze politieke onwil om de arbeidsmarkt normaal te benaderen. Men criminaliseert werklozen, zelfs diegenen die alle moeite doen om elke dag naar opleidingen te gaan die ze weten dat nutteloos zijn.

De politiek is mijns inziens zeer fout bezig op dat gebied, en dat telt voor de huidige regering zowel als de vorige 10!

Ik werk intussen voor een werkgever die geen rekening hield met diploma, en me de nodige opleiding geeft, maar ik ben nog steeds zeer boos over de enorme gemiste kansen, tijdsverspilling en onmenselijke behandeling die ik kreeg bij VDAB. Moest ik toen de opleiding niet gevolgd hebben, had ik intussen veel verder gestaan.

Mijn raad: VERMIJD VDAB ten ALLE KOSTEN, en stem op politici die deze organisatie zo snel mogelijk op willen doeken en met dat geld iets nuttigs willen doen.


Gepubliceerd via http://dagboekvaneendopper.blogspot.com/

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku