verkiezingskoorts … not

Een van de vele geneugden van de zogenaamde zomer is op een terrasje zitten en lekker over werk, politiek, kunst praten. Wat anekdotes vertellen die al dan niet leiden tot een grappige conversatie. Gisterenavond was zo’n avond waarop het aangenaam was buiten. Tot de terrassfeer even verstoord werd door een groepje Antwerpse SP-A’ers.
Deze mensen stelden zich voor als de SP-A jongeren en wilde me een papier in mijn handen duwen met daarop hun beeldtenis in stickervorm. Ik wijgerde. Om een of andere reden heb ik niet graag dat men me stoort om reclame te maken; of het nu voor een produkt is of een kandidaat op een kieslijst. Ik zie die mensen nooit, enkel zo 2-3 weken voor de verkiezingen realiseren ze zich dat ze ‘onder de mensen’ moeten komen, waarna ze in groep de straat op trekken om wat pamfletjes uit te delen. Ikzelf heb een vrij extreme politieke strekking… een die momenteel niet vertegenwoordigd wordt door geen enkele Belgische partij. Dus wat kan mij het schelen…
Ik ben niet voor of tegen welke strekking danook, ik vind alleen dat we met te veel mensen op deze aardkloot ronlopen. En deze overpopulatie, in combinatie met vrije markt en democratie maakt dat er allerlei problemen ontstaan. Die problemen leiden tot oorlogen, hongersnood en totale decadentie. Maar er is uiteraard geen enkele politieke partij die zal zeggen dat ze graag een 95% van de mensen zou willen laten verdwijnen. Dit is op zijn zachts gezegd niet politiek correct. Dus moddert men maar aan door te praten over hoofddoeken, verkeersregels en andere onzin die er totaal niet toe doet. Waar het echt om draait is als mensenras in een zeker evenwicht te leven met de planeet (en dan heb ik het niet over ecologie alleen!) en een zekere technologische vooruitgang na te streven waardoor we al te grote problemen kunnen voorkomen.
Dit kan volgens mij nooit in een maatschappij waar mensen in recordtijd alles willen bezitten wat hen voorgespiegeld wordt en waar het consumeren op zich het centrale thema is van zowat elk gesprek dat je opvangt.
En dan staat er iemand van rond de 40 jaar, die zichzelf lid noemt van de “jongeren” afdeling van een partij voor je neus met een papier te leuren waar op staat dat je JA moet zeggen tegen iets. Waar ik dan precies JA op zeg was niet meteen duidelijk. Waarschijnlijk stem je op zo iemand omdat ze er leuk uitziet, of omdat je ze kent van in de familie. Waarna ze een stuk of 4 jaar een mandaat opneemt met bijbehorende dotaties en dan in de anonimiteit verdwijnt omdat er weer andere zogenaamde jongeren in die partij ook een kans willen krijgen. Bollenwinkel noemen ze zoiets terecht. Deze mensen hebben geen ruggegraat, zullen nooit een betere toekomst uittekenen en hebben zeker niet de drive in hen om mij een stem te ontlokken. De vraag is wie wel…
Wanneer ik lees dat de jongeren van 18 tot 21 jaar die nu voor het eerst gaan stemmen massaal op de CD&V-NVa stemmen kan ik enkel maar concluderen dat er enorm veel jeugdbeweging-achtige, humo-lezende, studiebeurs krijgende, nette-gezins-ouders hebbende kindjes ronlopen met EMO-kapsels die denken dat alles wel in orde is als je een net pak aan hebt en vormloze taal spreekt, geen ruggegraat toont en vooral lekker in het midden van elke discussie neerzit zonder echt standpunten in te nemen. Ik moet eerlijk gezegd kotsen van zulke mensen, aangezien ze hun meningen ingelepeld krijgen van leerkrachten en enkele jongerenbladen. Ik heb het programma van de CD&V gelezen en kan alleen maar concluderen dat deze partij nog steeds hetzelfde doet dan haar Corrupte voorganger… geld geven aan gezinnen in welke vorm dan ook… en dat geld halen uit besparingen op vitale onderdelen van onze maatschappij (onderwijs!). De CD&V zou zelfs aan spermatozoïden een studiebeurs geven om toch maar zeker te zijn dat elk gezinshoofd op hen zou stemmen. Waarna we waarschijnlijk weer het aloude Christelijke bestuur krijgen. Niet dat de openVLD of SP.A daar beter aan deden uiteraard. Moest ik enkel tussen deze drie te kiezen hebben zou ik uit pure ellende blanco stemmen.

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku