Wie heb ik aan de lijn hallo hallo?

Ik heb het echt gehad met mensen die verkeerd verbonden zijn, of gewoon in’t algemeen niet kunnen bellen. Met alle digitale shit, en alle gsm, smartphones, VoIP applicaties, internet, noem maar op… heb je echt geen excuus meer om fout te zitten. Ik heb dus wekelijks op het werk voor dat er aan de andere kant van de lijn een meestal Franstalige stem begint te zeveren en ratelen, en dat je na een mnuut ofzo pas doorhebt dat die eikel verkeerd verbonden is.

Meestal zijn de mensen die ‘fout’ bellen ook nog eens recidevisten, die er dan in een keer nog eens 2 à 3 poging bij doen om zeker te zijn dat ze wel dègenlijk een verkeerd nummer hebben gebeld, en dat er niet iemand hun een poets aan het bakken is.

Ik krijg echt het schijt van mensen die dan toch verkeerd verbonden zijn, zonder dat ze er zelf aan kunnen doen (geen analfabeten dus zoals de meesten), bijvoorbeeld door een drukfout op een visitekaartje, en dan zelfs niet de minimale beleefdheid kunnen opbrengen om op een normale manier te comuniceren en het gesprek af te sluiten.

Is het echt zo veel gevraagd om even te checken welk nummer je gebeld hebt, of je te excuseren voor het feit dat je mensen stoorde in het midden van hun werk of vrijetijdsbesteding (“Ik had wel net de flag vast hé franstalige droplul!”).

Neen, meestal is het gewoon inhaken geblazen, of nog eens iets schelden of zichzelf verwensen vooralleer ze er vandoor gaan, sommigen gaan zelfs zo ver om te beginnen discussiëren over het feit dat je niet bent wie je behoort te zijn volgens hen. Zoals de 2 grieten van pakweg 16 jaar die me opbelden en dachten dat ik een van beider ex-vriendje was die hen niet wilde te woord staan. (nu dat vond ik pas erg, want ze werden nog kwaad ook)

Is het verdomme dan ZO moeilijk om met je vingers op een paar stomme knopjes te drukken en dan een nummer van ocharme 9 cijfers te vormen? Is het zo moeiljik om even een nummer op te zoeken op de vele online bestanden en diensten? Of om even de inlichtingendienst te bellen en daar te vragen of ze het nummer voor jou kunnen bellen en je doorverbinden?

Allemaal mogenlijkheden die in deze tijd aangeboden worden, maar blijkbaar zijn er keer op keer Franstaligen vooral, die er in slagen om compleet verkeerde nummers te bellen en dan als ongelikte beren in te haken wanneer ze ‘Jean-Yves’ of ‘Mireille’ niet aan de lijn hebben, maar een “Vlaams boereke” waar het blijkbaar toch niet eens de moeite is om je tegenover te excuseren.

Hetzelfde voor de fuckers die als maniakken naar dezelfde nummer blijven faxen, hoewel er iemand dan aan de andere kant van de lijn brult dat het geen faxlijn is.

DIAF

(die in a fire)

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku