Winkelen in Nederland vanuit Antwerpen

In opvolging van mijn vorige blogpost wil ik toch nog een paar praktische tips kwijt voor Belgen die het ook kotsbeu zijn om meer te betalen aan de kassa in zowat elke supermarkt.
Of je nu een vaste klant bij Lidl, Colruyt of Dehaize bent, je betaalt systematisch een meerprijs.
De mensen van het VRT journaal hebben gisteren hierover een (iets te voorzichtige) reportage gemaakt, waaruit blijkt dat de grondstofprijzen enkel een invloed hebben naar boven toe, op het eindproduct. Maar deze aanpassingen niet naar beneden gebeuren wanneer een grondstof terug daalt in prijs.
De link naar deze reportage is hier te vinden http://www.deredactie.be/permalink/1.975386 (bron: VRT)

Ik winkel nu een dikke twee maand in Nederland (vanuit omstreken Antwerpen) en kan al meteen zeggen dat alles richtng Hulst, Vlissingen en Terneuzen een totale afrader is.  Niet dat de supermarkten daar minder zijn, maar omdat er nogal veel Belgen (lees: mensen uit Sint-Niklaas) rondtjokken.
Deze mensen verpesten de sfeer van het winkelen kompleet, en beletten je op een rustige manier te winkelen.  Dit laatste valt natuurlijk niet te verbazen aangezien mensen uit die streek nogal korte afstand van Hulst wonen en nogal “tuk zijn op goedkope spullen” om het zacht uit te drukken.  Over de supermarkten daar, niets dan goeds trouwens. C1000 slaagt er zelfs in om een goedkoop assortiment te leveren, desondanks de horden belgen die er komen winkeln op zondag “veurdegoeiekoep”.

Een volgende streek is alles rond Bergen-op-Zoom, Roosendaal en Breda.
Vrij bereikbaar (wanneer je de dagjesmensen op zaterdag voor bent) en niet al te ver.  De 10 euro benzine die het je kost is het meer dan waard om bij Albert heijn of C1000, jumbo te gaan winkelen.

Deze winkels zijn verzorgder dan de meeste Belgische supermarkten, hebben kortere wachtrijen aan de kassa (nooit langer dan 2 minuten moeten wachten!) en zijn vooral professioneel.
Het personeel kaffert je niet uit wanneer je toevallig in hun weg staat, of een vraag stelt,… kortom een mooie, propere supermarkt waar je als klant het gevoel krijgt als klant behandeld te worden en niet als een stuk vuil dat blij màg zijn om te mogen komen winkelen (het Delhaize-gevoel noem ik dat).

In de twee maanden dat ik in Nederland winkel heb ik in totaal een 30% bespaard.  Vooral fruit, groenten, zuivel, merkproducten zijn aanzienlijk goedkoper.  Maar vooral; beter van kwaliteit.  Nog nooit meegemaakt dat er iets over tijd was, of rot.  Iets wat bij oa. Delhaize dagelijkse kost is.

Een paar voorbeelden van hoe goedkoop het kan zijn:

Een bak Jupiler pils van 24 flesjes.
Delhzaize vandaag: 8.77 €    –   Albert Heijn in Nederland 7.43 €
(Het feit dat Belgisch bier goedkoper aan de man wordt gebracht in Nederland dan in België zegt voldoende denk ik)

4 Flessen Coca-cola van 1,5l :
Delhaize: 1.67 €  Albert Heijn: 1.49 (met teruggaven 0,25 per fles voor statiegeld dus 1,24 €)

Lay’s Sensations Chips (thai sweet chilli):
Delhaize: 1.35   Albert Heijn: 1.12

Witte scharreleieren:
Delhaize (10 stuks): 3.63 Euro   C-1000 (15 stuks in verpakking): 1.86 Euro 

In totaal zijn er echter zeer grote verschillen wanneer je naar alle producten in totaal gaat kijken.  Aangezien België verder en verder in de modder wegzakt (stakingen, geen regering, dure levensmiddelen) raad ik iedereen aan om het gewoon op te geven en bij de Noorderburen te gaan shoppen.  Op die manier gaat het allemaal sneller afbouwen hier in ons land en gaan we ook sneller als gewone burger misschien krijgen waar we recht op hebben; namelijk eerlijk geprijzde goederen (of een Albert Heijn om de hoek ipv een ranzige Delhaize waar men rot fruit verkoopt als nieuw en vers).

Enkele adressen voor bereikbare supermarkten:

AH XL –  Limburglaan 2, 5652 AA, Eindhoven

Jumbo – Broekhovenseweg 74, 5021 LG Tilburg, Netherlands

Jumbo – Van Beethovenlaan 7, 4702 KE Roosendaal

Super De Boer + Alber Heijn – De Burcht 20, 4834 Breda, The Netherlands

Gepubliceerd door

kim

twitter.com/kim0raku

Een gedachte over “Winkelen in Nederland vanuit Antwerpen”

Reacties zijn gesloten.